IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Betörne a Google monopol piacára az Apple?

Egyre több jel utal arra, hogy komoly a cupertinói szándék a keresőmotor piacra törésre.

Egy új szóbeszéd szerint egyre több jel mutat arra, hogy nagy dologra készül az Apple. Legújabb projektjük elvileg nem más, minthogy a Siri és Spotlight kereséseket kibővítsék, és egy új Google-t hozzanak létre.

Az Apple-nek már most is van keresőmotorja, hiszen Siri és a Macek Spotlight Search funkciója tökéletesen megfelel a célnak, de úgy tűnik dolgoznak egy univerzális megoldáson is. Elsődleges céljuk, hogy visszamondhassák a megegyezésüket a Google-lel, miszerint az a Safari böngésző alapértelmezett keresője.

Siri dobhatja a Google-t – Forrás: CNET

A pletykák azért merültek fel, mert a Coywolf kiszúrta, hogy a cég rengeteg újítást eszközölt nemrégiben az Applebot rendszerükben, ami meglévő weboldalakat szkennel és eszközöket nyújt webmesterek és SEO szakemberek számára. És azt is, hogy a Siri javaslatai már nem írják ki, hogy keresés a Google webhelyen, hanem csak simán a weben, bár ezt mi nem így vettük észre a magyar verzióban.

Ráadásul több bizonyíték is van arra, hogy az Apple ebbe a projektbe fektet most, hiszen álláshirdetéseket is közzétettek, amiben keresőmotor-specialistákat várnak.

Az Applebot frissítések nagyon hasonlóak a Google-től megszokott marketingeszközökhöz. Az újítás ugyanis mutatja a webfejlesztőknek, hogy milyen keresések érkeznek webről és mobilról. Azt is kifejtették, hogy a Google-höz hasonló korosztály rangsorolást használnak, hogy elkerüljék az érzékeny tartalmakat a fiatalok számára, valamint kiadtak egy tájékoztatót a sorrendet érintő tényezőkről is.

Az Apple saját keresőmotorja valószínűleg soha nem tudná a Google-t megelőzni, de arra tökéletes lesz, hogy jó pár keresést elhalásszon előle, és a saját termékeit tudja promótálni a felületen. Az viszont fájdalmas lehet a cégnek, hogy elveszítik azokat a dollármilliárdokat, amiket a Google fizet nekik, hogy ők lehessenek az alapértelmezett keresők az almás cuccokon.

B Opció: vegyék meg a DuckDuckGo-t, ahogy azt korábban javasoltuk!

Ha Apple termékkel rendelkezel, te szoktad használni Sirit és a Spotlightot?

Forrás: AppleInsider
Borító: Horizon SEO

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó