IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Hazánkba is érkezik a Samsung okosórák EKG funkciója

A Samsung 31 új, köztük 28 európai országban teszi elérhetővé az Health Monitor alkalmazását. Ez egyben azt is jelenti, hogy az érintett országokban a Galaxy Watch 3-at vagy Galaxy Active 2 okosórát használók élvezhetik az alkalmazás elektrokardiogram (EKG) és vérnyomásmérései funkcióinak előnyeit.

A Samsung közleménye szerint az alkalmazás decemberben kapott CE tanúsítványt, ami azt jelenti, hogy megfelel az Európában alkalmazandó előírásoknak, és felajánlható az Európai Gazdasági Térségben.

EKG vagy vérnyomásmérés elvégzéséhez telepíteni kell a Samsung Health Monitor alkalmazást a csatlakoztatott Galaxy okostelefonra és a Galaxy Watch 3-ra vagy Galaxy Active 2-re. A funkciókat elérhetővé tevő alkalmazásfrissítés február 4-én indul, bár azt meg kell jegyezni, a rendelkezésre állás piaconként és telekommunikációs szolgáltatónként változhat.

A Samsung az alábbi országokban teszi elérhetővé a Health Monitor alkalmazás letöltését: Ausztria, Belgium, Bulgária, Csehország, Dánia, Egyesült Királyság, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Írország, Izland, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svédország, Svájc, Szlovákia, és Szlovénia. Hamarosan Chilében, Indonéziában és az Egyesült Arab Emírségekben is elérhető lesz.

Ami az EKG-t illeti, a Galaxy Watch 3 és Watch Active 2 külön érzékelővel rendelkezik a szív elektromos aktivitásának mérésére. Az esetleges inkonzisztens eredményeket jelzi, hogy kimutathassa a viselőjénél fennáll-e a pitvarfibrilláció (AFib) kockázata, és megfelelően értesítést küld a felhasználónak.

Forrás: Samsung

Kapcsolódó cikkeink

A Samsung ismét az Apple új készülékén élcelődik

Anikó

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Lesz valaha összehajtható iPhone?

Anikó