IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Ilyen lesz az új, tvOS 16.1-gyel érkező Siri 

Az új iPad modellek bejelentését követően az Apple ezen a héten bemutatta az Apple TV 4K új generációját is, A15 Bionic chippel és HDR10+ támogatással. Emellett a vállalat egy új Siri felületet is felfedett, amely a tvOS 16.1-gyel érkezik az összes támogatott Apple TV modellhez.

A Siri az Apple TV-n a mára már megszűnt 2015-ös HD modellel került bevezetésre, amely az első tvOS-t futtató készülék volt. Az Apple virtuális asszisztense használható filmek, tévéműsorok, zeneszámok keresésére, alkalmazások megnyitására, az időjárás ellenőrzésére, HomeKit eszközök vezérlésére és még sok másra. A tvOS Siri felülete azonban 2015 óta változatlan maradt.

Most a tvOS 16.1 frissítéssel, mely a jövő héten lesz elérhető a nagyközönség számára, a Siri az Apple TV-n új felületet kap, amely jobban hasonlít ahhoz, amit az iPhone és iPad felhasználók már használnak.

Az Apple így nyilatkozott a frissítésről:

Az idén ősszel a tvOS 16-tal az Apple TV-élményhez érkező új funkciók közé tartoznak a Siri frissítései, amelyek még könnyebbé teszik az ügyfelek számára, hogy hangjukkal irányítsák az Apple TV-t és interakcióba lépjenek az eredményekkel. A Siri az Apple TV-n teljesen újratervezett, és képes lesz felismerni az egyes felhasználók hangját, így könnyedén elérhetik filmjeiket, műsoraikat, zenéiket, játékaikat és alkalmazásaikat, és ott folytathatják, ahol abbahagyták. A Siri Remote használatával és a „Mit nézzek?” kérdéssel a felhasználók személyre szabott ajánlásokat kaphatnak. Az Apple TV-n a Siri kompaktabb kialakítása lehetővé teszi, hogy a felhasználók gyorsan megtekinthessék az eredményeket anélkül, hogy a képernyőn lévő műveletet elhagynák.
Apple

A Siri Remote távirányítón a Siri gombjának megnyomása után a virtuális asszisztens ikonja megjelenik a képernyő jobb alsó sarkában. Az iOS-hez hasonlóan a Siri ikonja mostantól animálódik annak megfelelően, hogy mit mondasz. A kezelőfelület is kompaktabb lett. Ahelyett, hogy egy, a képernyő teljes alsó részét elfoglaló sávot jelenítene meg, a Siri mostantól csak egy lebegő ablak.

Új animációk jelennek meg, amikor a Siri által biztosított lehetőségek között görgetsz, és néhány felület teljesen más lett. A Siri például jelenleg az időjárást teljes képernyős nézetben mutatja, ami nagyon hasonlít az iOS időjárás alkalmazásához. A tvOS 16.1-gyel mostantól egy minimalistább kártyán mutatja az időjárást.

Az asszisztens néhány új trükköt is megtanult a frissítéssel. Az Apple TV-hez csatlakoztatott AirPods-okkal rendelkező felhasználók engedélyezhetik a “Hey Siri” parancsot a kéz nélküli interakciókhoz. Emellett a Siri először Dániában, Luxemburgban és Szingapúrban érkezik az Apple TV-felhasználókhoz.

A tvOS 16.1 október 24-én, hétfőn jelenik meg. A frissítéshez Apple TV HD (negyedik generációs) vagy újabb Apple TV szükséges. Érdemes megjegyezni, hogy a tvOS 16.1 lehetővé teszi az új Matter okoseszköz protokoll támogatását is.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó