IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Így lett az Apple TV Remote appból a Siri Remote

A múlt hét során az Apple eltávolította az App Store kínálatából a dedikált Apple TV Remote alkalmazást, lévén a funkciót már régen beépítették a Vezérlőközpontban iPhone-on és iPaden is. A törlést követően egy korábbi Apple mérnök osztott meg néhány anekdotát az Apple Remote app fejlesztéséről.

Egy Twitter threadben Alan Cannistraro mesélt korábbi cuperitnói élményeiről. Az alkalmazás fejlesztését egyébként 2006-ban kezdte meg. Még jóval az előtt, hogy az iPhone felhasználói felületét egyáltalán láthatta volna. Végül az app lett az első alkalmazás, ami felkerült az App Store-ba, mivel a fejlesztői csapat végül ezt használta a teszteléshez.

Első körben az alkalmazás csak az iTunes és Apple TV irányítási lehetőséggel rendelkezett, rádaásul Remote helyett iControl volt a neve. Később a prototípusok már lehetővé tették a világítás és különböző infra vevős eszközök be- és kikapcsolását is. Sőt, a szobák különböző beállításait el lehetett menteni scene-ekként.

Aztán 2009-ben Cannistraro készített olyan prototípusokat is, melyek lehetővé tették, hogy a telefon érintőképernyője legyen a beviteli mező a számítógépekhez, így a Macen fényképeket, appokat és különböző képernyővédőket cserélgethettek volna vele a felhasználók.

2010-ben Cannistraro leült Jobssal és megmutatta neki, hogy a Remote alkalmazás képes különböző gesztusokal irányítani az Apple TV-t is. Végül ez volt az utolsó lökés Jobs fantáziájában a Siri Remote megalkotásához. Sajnos, mire a véglesges, kijelző nélküli Siri Remote manifesztálódott öt évvel később, a vállalat atyja már nem foghatta a kezébe az eszközt. 

Szerinte az Remote valódi víziója még mindig nem forrott ki és nem maxolta még ki senki a technológiát. Sok rejtett erőforrás rejlik még a Home-ban, amivel elegáns és intelligens megoldásokat nyújthatnak a felhasználók számára.

Borítókép: AppleInsider

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó