IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Jöhet a Touch Bar iPhone-ra is?

Nem, nem sütötte meg teljesen a nyári nap az agyam. Tényleg Touch Bar, tényleg iPhone-ra, de nem a hagyományos értelemben.

Az alábbi szabadalom természetesen a még nem létező, összehajtható iPhone-hoz szól. Az Apple teljesen új felhasználást talált a MacBookokban már lassan négy éve ott figyelő érintőcsík beépítésére futurisztikus készülékükbe.

A sáv egy teljesen új megoldást jelenthetne az értesítések megjelenítésére, ha csukott állapotban van a készülék. A trükkje leginkább abban rejlik, hogy az egész készülék hajtható gerince nem egészen középre esve, ezzel összehajtott állapotban felfedve hagyna egy egész sávot. Na, ide jöhetnének az értesítések, státusz infó, stb.

Forrás: Az Egyesült Államok Szabadalmi Hivatala

A másik ötlet egy picurka elszeparált kijelző lenne a készülék hátulján akár gombokkal, touch szenzorral vagy bármilyen más beviteli opcióval.

Az igazat megvallva nekem egyik ötlet rosszabbul hangzik, mint a másik. Attól az aprócska ténytől pedig már teljesen eltekintek, hogy az egész összehajtogathatós okostelefon kérdéskörtől technikailag borsódzik a hátam. Pedig nálam nagyobb Motorola Razr V3 fan nem volt a világon, de érintőkijelzővel valahogy minden más…

Forrás: Az Egyesült Államok Szabadalmi Hivatala

Borítókép: Esquire

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó