IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Megújul a Spotify desktop verziója

A frissítést követően a népszerű zenei platform asztali verziója nagyon hasonlít majd a mobil alkalmazáshoz.

A Spotify bejelentette, hogy komoly átalakuláson esik át a PC-s és a Maces alkalmazás és a webes felület is. A változás javarészt dizájnbeli módosításokat foglal magába, néhány funkció pedig más helyre kelül az alkalmazáson belül.

Forrás: techcrunch.com

A svéd cég elmondása szerint hónapokon át tartó értekezés és fejlesztés előzte meg a frissítési csomag elkészültét. Az egyik legszembetűnőbb újítás az, hogy a keresőmező lekerült a Status Barról, ezentúl a Home gomb és a saját könyvtárunk között találjuk majd a bal oldali menüben, emiatt a böngészés és a rádió gombja a bal felső sarokban található hárompontos menüből érthető el.

Sokkal könnyebben adhatunk dalokat a lejátszási listánkhoz, az új drag and drop lehetőség segítségével néhány mozdulattal össze is áll a playlist, ráadásul egy keresőt is kaptunk ide, ami jelentősen meggyordsítja a folyamatot.

A Spotify Premium egyik legjobb tulajdonsága, hogy lehetőségünk van lementeni a dalainkat a készülékünkre. Az új frissítést követően ezt már az asztali verzióban is megtehetjük, helyet kapott ugyanis a képernyőn egy “Download” gomb is.

Forrás: techcrunch.com

Sok új, illetve továbbfejlesztett billentyűkombináció is segíti majd a szoftver használatát, melyek szokás szerint a Ctrl vagy Command billentyűkombonáció lenyomásával érhetők majd el.

A megújult külső globálisan érkezik, de több hétbe kerülhet, míg mindegyik eszközön frissül a szoftver, szóval ha nálad még a régi verzió fut, a hiba nem a te készülékedben van.

A PC-t használók a Microsoft Store-ból vagy az Epic Games Store-ból tölthetik le a legújabb verziót, míg a Mac-esek kénytelenek felkeresni a Spotify weboldalát a böngészőjükben.

Forrás: Spotify

Kapcsolódó cikkeink

Az Apple Music még mindig nem tudja lenyomni a Spotify-t

Anikó

Eszméletlen összeget költöttünk appokra 2021-ben is

Anikó

A Spotify betör a hangoskönyvek piacára

Anikó