IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Nem az oroszok állnak a Google leállása mögött

Ha valaki hibáztatni kell, azok általában a kínaiak vagy az oroszok, de úgy tűnik, most semmi közük nem volt a dologhoz és valami más áll a háttérben.

Az emberek már annyira megszokták, hogy az alkalmazások a nap 24 órájában a rendelkezésükre állnak, hogy ha 47 percre valamelyik nem működik, leáll az élet. Pánik, hogy hol vannak az e-mailek, a fotók, miért nem tudunk YouTube-ozni, nem tudunk dolgozni a Google Táblázatokban vagy Dokumentumokban. Persze ez teljesen érthető, de kicsit szomorú is.

Amikor egy hete a fent említett háromnegyed órára leálltak a Google rendszerei, nem teljesen sikerült minden visszaterelni a régi kerékvágásba, ugyanis másnap is meghalt kicsit a rendszer. Az elnök kivételével mindenki Oroszországot gyanúsította, ugyanis Amerikában a kormányzati ügynökségeket, a Microsoftot és az egyéb technológiai óriásokat is ők szokták legsűrűbben megtámadni.

Legalább jó kifogás volt egyeseknek, egy kis extra ebédidőre – Forrás: SERoundTable

A Google azonban saját maga diagnosztizálta a problémát, és kijelentette, nem történt nem orosz, sem másmilyen hackertámadás. Valójában a problémát a cég online személyazonosító rendszerének problémája okozta. A program segít ellenőrizni és nyomon követni az olyan alkalmazások felhasználóit, mint a Gmail és a YouTube, akik ezt a módot használják, hogy bejelentkezzenek az alkalmazásba. Októberben a Google új fájltároló rendszerbe helyezte ezeket az eszközöket, és a Bloomberg szerint véletlenül téves jelentést tett az adatok egy részéről. Tehát maga a Google volt a felelős azért, hogy a YouTube és a Gmail leállt, nem pedig az orosz hackerek.

Szerda után nem egyébként jelentettek újabb leállásokat.

Nektek mekkora nyomot hagyott az életetekben, ez a tragédia?

Forrás: PhoneArena
Borító: Fossbytes

Kapcsolódó cikkeink

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Google: az Apple visszatartja a fejlődést

Anikó

Végre használható lesz a Gmail iOS-es widgete

Anikó