IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Rengeteg iPhone-t loptak el az Amazon raktárosai

A webáruház egyik spanyol depójában nagyüzemben zajlott az almás mobilok elcsaklizása, az Amazon maga leplezte le az elkövetőket.

A telefonok csábító célpontot nyújtanak az enyveskezűeknek, hiszen kicsik, értékesek, és rendkívül kelendők, pláne, ha vadonatújak. Legutóbb néhány hónapja került a hírekbe, hogy egy élelmes alkalmazott az amerikai határőrség raktárából emelt el több mint 300 iPhone-t még 2015-ben, tavasszal pedig egy lengyel sofőrt vádoltak meg egy 3 millió dollár értékű almás szállítmány meglovasításával.  A legújabb lopási ügy az Amazonnál pattant ki, a webáruház madridi logisztikai központjában több dolgozót is letartóztattak egy rakás iPhone „eltérítése” miatt.

Az érintett raktár, a MAD4 kódnevű Amazon San Fernando de Henares. Forrás: Amazon

Az ügy azzal indult, hogy felfedezték: egyes csomagok súlya eltért a várt értéktől, ami gondot okozott az elosztási folyamatban. Az Amazon rejtett kamerákat vetett be a jelenség okának felderítésére, s végül kiderült, hogy valakik az utolsó pillanatban iPhone-okat csempésztek az érintett küldeményekbe. A felvételek segítségével öt alkalmazottat sikerült letartóztatni, közülük egyet még munka közben, hármat távozáskor, az utolsó pedig már önként feladta magát.

Az elkövetőknél megtalálták a lopott iPhone-ok eredeti dobozáról letépett IMEI-matricákat is, amivel a banda tagjai az illetéktelenül szerzett készülékeket igyekeztek „legalizálni”. A tolvajok által okozott kárt a hatóságok 500.000 euró (kb. 179,5 millió forint) értékűre becsülik, azt pedig jelenleg is vizsgálják, hogy az elcsent telefonok pontosan hol kötöttek ki.

Forrás: AppleInsider

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó