IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Vajon az idei új iPhone 12S vagy 13 lesz?

Múlt évben kimaradt a 11S, helyette a 12 érkezett, de vajon idén mi lesz a modell neve?

Egyre inkább arról szólnak a pletykák, hogy mi várható a 2021-es iPhone-októl és egyre inkább úgy néz ki, hogy ez az év „S” év lesz. Az iPhone 12 jelentős átalakításokat hozott, többek között az 5G-t, így nem állta meg a helyét a 11S kifejezés.

A 12 után vajon a 13 jön? – Forrás: TechToday

Legutóbb a Bloomberg részletezte, hogy az idei iPhone várhatóan kisebb frissítéseket fog tartalmazni az iPhone 12 szériához képest. A jelentés szerint az Apple mérnökei a következő iPhone-t a 12-es készülék „S” változatának tekintik. A megbízható leaker, Jon Prosser szerint is 12S érkezhet idén, nem pedig a 13.

Ennek ellenére az iPhone 12S még mindig tartogathat néhány jelentős fejlesztést. Az Apple több forrás szerint is tesztel egy képernyő alatti ujjlenyomat-olvasót, amely a Face ID mellett szolgálhatja ki a modelleket.

Egy friss ellátási lánc-jelentése azt is pedzegette, hogy az iPhone 12S kisebb notch-al fog rendelkezni. Állítólag az Apple képes volt átalakítani és összezsugorítani a TrueDepth kamerarendszer méretét. A notch mérete már az iPhone X óta ugyanakkora.

A 2021-es iPhone-sorozat jelentős fejlesztéseket tartalmazhat a megjelenítési technológiában is, beleértve a ProMotion támogatást, sőt az Apple Watch-hoz hasonló, mindig bekapcsolt kijelző lehetőségét is.

Azt is figyelembe kell venni, hogy elég sok negativitás társul a 13-as számhoz. A világ számos országában a 13-as szám balszerencsével jár. Ez is lehetne egy oka annak, hogy az Apple kihagyja az iPhone 13 márkanevet.

Mit gondoltok? Az idei iPhone 12S vagy 13 lesz? Vagy ez lehet az az év, amikor az Apple feladja a számokat?

Forrás és borító: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó