IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Van terület, ahol a Pixel körökkel veri az iPhone-t

Ez pedig a diktálás. James Cham, fejlesztő egy gyors videó keretében prezentálta a meglepő eredményeket.

Nem kellett hozzá túl bonyolult setup, egymás mellé tett egy iPhone-t és egyet a Google Pixel készülékeiből, majd mindkettőn elindította a diktálást.

Az eredmény egészen meglepő volt, legalábbis számomra. Az iPhone képernyőjén klasszisokkal lassabban jelentek meg a szavak, mint ahogy a Pixel darálta a szöveget. Meg kell hagyni, Siri tényleg le van maradva. A Google-nél meg nagyon rámentek az időfaktorra és hogy ne legyen csúszás.

Egy másik kommentelő pedig arra is rájött, hogy iPhone-ra installált Gboard billentyűzet és diktálás használatával jóval jobb eredményeket lehet elérni.

Sirit évek óta éri a kritika, hogy teljesítménye igencsak elmarad versenytársaitól. Mind sebességben, mind tudásban és kompatibilitásban. Talán nem is véletlen, hogy a héten sikeresen megvásároltak egy ontariói gépi tanulással foglalkozó startupot, az Inductivot, azzal a nem véka alá rejtett céllal, hogy a Siri fejlesztésére használják a kis cég erőforrásait.

Forrás: Cnet

A vállalat alkalmazottai már be is olvadtak az Apple csapatába, és elkezdtek a Sirin, gépi tanulási metódusokon és adatelemzési módszereken dolgozni a vállalatnál. Az Inductiv egy olyan mesterséges intelligencia által működtetett technológiát hozott létre, ami segít felismerni és javítani a hibákat abban az óriási adathalmazban, amit a gép tanulás is felhasznál.

Forrás: MacRumors

Borítókép: Smart Living

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó