IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Ilyen lehet a 2022-es MacBook Air

A 2022-ben érkező következő generációs MacBook Airnél az Apple a legnagyobb dizájnfrissítést fogja bevezetni az Air esetében 2010 óta, amikor is az Apple bemutatta a 11 és 13 hüvelykes modelleket. Ha minden igaz, a gép kinézetének teljes átalakítására számítunk.

Dizájn

Az Apple eltörli a MacBook Air ék alakú dizájnját, és nem lesz kúpos megjelenés a következő generációs változatnál. A jelenlegi MacBook Air modellek hátul vastagabbak, majd elöl vékonyabbra szűkülnek, de az Apple ehelyett áttér egy egységes formájú, inkább MacBook Prószerű kialakításra.

A következő MacBook Air vékonyabb és könnyebb lesz a jelenlegi változatnál, és várhatóan a MacBook Pro és a 24 hüvelykes iMac dizájnelemeit is átveszi majd. A pletykák szerint a gép vékony, törtfehér kereteket és hozzá illő törtfehér billentyűzetet kap, a váz pedig több, iMachez hasonló színben is elérhető lesz.

Az Apple kék, zöld, rózsaszín, ezüst, sárga, narancssárga és lila színben adta ki az iMacet, és elképzelhető, hogy a MacBook Air esetében is elérhetővé válik néhány ugyanilyen színválaszték. Ennek azért van értelme, mert a MacBook Air a 24 hüvelykes iMachez hasonlóan egy szórakoztató belépő szintű gép, és a színek megkülönböztetik majd a magasabb kategóriás ezüst és asztroszürke MacBook Pro modellektől.

Kijelző

Az Apple a MacBook Próval bevezette a mini-LED kijelzőt, és a MacBook Air is átveheti ugyanezt a technológiát. Azt még nem tudjuk, hogy a kijelzőn lesz-e notch, mint a MacBook Prónál, de ez is előfordulhat, ha a keretek elég vékonyak lesznek. Ettől függetlenül a rovátka feltűnőbb lehet törtfehér színben, így az Apple lehet, hogy úgy dönt, hogy nem épít be egyet.

Névválasztás

A Dylandkt nevű szivárogtató azt állította, hogy az Apple ismét tervezheti az Air elnevezés elhagyását, és visszatér az önálló MacBook névhez. Nem egyértelmű, hogy ez meg fog-e történni, de ez egy lehetőség, mivel az Apple ugyanezt tette a múltban a mára már megszűnt 12 hüvelykes MacBook bevezetésekor.

Billentyűzet

A MacBook Air billentyűzete várhatóan hasonló lesz a MacBook Pro billentyűzetéhez, teljesértékű funkcióbillentyűkkel. A MacBook Pro esetében az Apple az egész billentyűzetet feketére festette, beleértve a billentyűk alatti részt is. Az Apple talán a MacBook Air esetében is ugyanezt teheti, csak fehér színben.

Kamera

A következő generációs MacBook Air várhatóan ugyanazt az 1080p-s kamerát kapja majd, mint a MacBook Pro. Ez előrelépés a jelenlegi 720p-s kamerához képest, és az Apple chipjeiben lévő képjelfeldolgozó processzorral továbbfejlesztett, de nem olyan jó, mint az iPhone-ok és iPadek kamerájának minősége.

Portok

Míg a MacBook Air több USB-C/Thunderbolt porttal is rendelkezik majd, SD-kártyahelyet vagy HDMI-portot várhatóan nem vesz át, ezek a lehetőségek a MacBook Próra korlátozódnak, hogy megkülönböztessék a két gépet egymástól.

M2 Apple Silicon chip

Az Apple a pletykák szerint egy új M2 chipen dolgozik a MacBook Air számára. Az M2 nem lesz olyan erős, mint a MacBook Pro modellekben használt M1 Pro és M1 Max chipek, de a kisebb teljesítményű M1 chip továbbfejlesztett változata lesz.

Az M1 chip ugyanannyi, nyolc számítási magot tartalmazhat, mint az M1, de várhatóan sebességbeli fejlesztésekkel fog rendelkezni. A jelenlegi M1-es MacBook Airben található hét vagy nyolc GPU-mag helyett kilenc vagy tíz GPU-magot tartalmazó, továbbfejlesztett grafikával is rendelkezhet.

Renderek

Jon Prosser szivárogtató, aki az Apple terveinek előrejelzésében elég vegyes tapasztalatokkal rendelkezik, rendereket készített az új MacBook Airről, különböző iMacszerű színekben.

Megjelenési dátum

Várhatóan 2022-ben jelenik meg a MacBook Air, de egyelőre még nem született találgatás a konkrét időzítésről. Ming-Chi Kuo arra számít, hogy a tömeggyártás a második negyedév végén vagy a harmadik negyedév elején kezdődik, ami valamikor augusztus vagy szeptember körüli megjelenésre utal, míg a Dylandkt szivárogtató szerint a gép 2022 közepén fog megjelenni.

Borítókép: FPT

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó