IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

100 milliót kaszált a Fortnite-on az Apple

Az Apple több mint 100 millió dolláros bevételt szedett be abból a 30 százalékos részből, amelyet a Fortnite alkalmazáson belüli vásárlásokból sarcol, az App Store játéküzletág-fejlesztési vezetője, Michael Schmid tanúvallomása szerint, aki megosztotta a részleteket a folyamatban lévő Epic kontra Apple perben.

Ahogy azt a Bloomberg megjegyezte, Schmid a 100 millió dolláros összeget durva becslésként ajánlotta fel, és nem volt hajlandó konkrét dollárösszeget mondani, mert az “nem lenne helyénvaló”.

A Sensor Tower tavaly úgy becsülte, hogy a Fortnite játékosai 1,2 milliárd dollárt költöttek alkalmazáson belüli vásárlásokra az App Store-ban, ami 354 millió dollárt jelentett volna az Apple-nek. A Fortnite 2018 óta van az App Store-ban, és eltávolítása előtt rendkívül népszerű iOS-játék volt.

Schmid szerint az Apple 1 millió dollárt költött a Fortnite marketingjére az App Store-ban töltött utolsó 11 hónapban.

Craig Federighi, az Apple szoftverfejlesztésért felelős vezetője is tanúskodott az Epic kontra Apple perben, Phil Schiller hét eleji tanúvallomását követően. Az Apple vezérigazgatója, Tim Cook várhatóan pénteken lép a tanúk padjára, ahol 100 percig válaszol majd a kérdésekre.

Borítókép: Fortnite

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó