IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Microsoft elkaszálta a Windows 10X-et

A vállalat megerősítette, hogy idén biztosan nem kerül piacra a Windows 10X, és arra is utalt, hogy a projekt sosem fog megvalósulni olyan formában, ahogyan eredetileg tervezték.

A Microsoft 2019-ben jelentette be, hogy új operációs rendszeren dolgoznak, amelyet kifejezetten a hajlítható- és kétkijelzős eszközökre optimalizálnak. Tavaly nyáron jött a hír, hogy a fejlesztések nem úgy haladnak, ahogyan azt eltervezték, és 2021-re csúszik a 10X debütálása, idén pedig már arról lehetett olvasni, hogya talán sosem készül el.

Az utóbbi értesülést erősítette meg nemrég John Cable, a cég alelnöke, aki azt is elmondta, hogyan használják majd fel az eddig gyűjtött tapasztalatokat.

Az eredeti terveinkkel ellentétben nem dobunk a piacra egy új, Windows 10X névre hallgató terméket 2021-ben. Helyette a fejlesztés során szerzett tudást és technológiát a meglévő Windows és Microsoft termékekbe integráljuk.
John Cable

Állítása szerint a döntést egy közel egyéves folyamat előzte meg, melynek során különböző kutatásokat végeztek és folyamatosan egyeztettek a felhasználókkal. Rájöttek, hogy a Windows 10X mögött rejlő technológiát és tudást sokkal szélesebb körben is fel lehetne használni, mint ahogyan azt előzetesen gondolták. Arra a végkövetkeztetésre jutottak, hogy kár lenne egyetlen termékkel, egyetlen szegmensre koncentrálva alkalmazni az újdonságokat.

A cég emellett a Windows 10 May 2021 Update érkezését is bejelentette, amely egy kisebb frissítési csomag a várhatóan októberben érkező nagyszabású előtt.

Forrás: appleinsider

Kapcsolódó cikkeink

Böngészőben futtatható Windows verzióval rukkolt elő a Microsoft

Anikó

Jobs mindig képes volt valami meglepőt alkotni

Anikó

Néhány dolgot elleshetne a Windows 11-től a macOS is

Anikó