IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

12,9″-es iPad Pro érkezhet új fejlesztésű Mini-LED kijelzővel

A pletykák szerint 2021 első negyedévében egy új iPad Pro érkezhet jóval élesebb, feketébb és szemkímélőbb kijelzővel.

A DigiTimes jelentése szerint az Apple 12,9 hüvelykes, Mini-LED kijelzővel ellátott iPad Pro készülékeket tervez bemutatni 2021 első negyedévében. A cikk azt állítja, hogy az Apple diverzifikálta a kijelzők és az érintőpanelek ellátási láncát, és új irányba indulhat a vállalat kijelzőgyártása.

A GIS jóváhagyta a 2,198 milliárd dolláros és az 1,421 milliárd dolláros beruházásokat, amelyeket leányvállalata javasolt, hogy táblagépekben használt integrált érintőképernyők gyártási kapacitásának bővítésére és minőségének javítására összpontosítson. A vállalat további 753 millió dollárt fektet be a gyártósor automatizálásának javítására, de egyébként most is integrált érintőképernyős modulokat gyárt iPadekhez és MacBookokhoz.

Az előd – Forrás: PCMag

A források szerint GIS integrált érintőképernyős modulokat fog gyártani a 12,9 hüvelykes ‌iPad Pro‌ Mini-LED háttérvilágítású paneljeihez, amelyeket 2021 első negyedévében dobnak piacra.

Az Apple egy ideje a pletykák szerint egy 12,9 hüvelykes ‌iPad Proón dolgozik Mini-LED‌ kijelzővel, amely számos fejlesztést kínál a jelenlegi iPad kijelzőkhöz képest, beleértve a sötétebb feketéket, a fényesebb kijelzőt, a gazdagabb színeket és a jobb kontrasztot. A kijelző megvilágításához több ezer egyedi LED-et használva az OLED kijelzők számos előnyét éri el, a hátrányok nélkül.

A híreket Ming-Chi Kuo elemző is megerősítette, jelezvén, hogy a ‌Mini-LED‌ ‌iPad Pro‌ valamikor 2021 első felében indulhat, de a DigiTimes mai jelentése szerint a bemutatkozás már az első negyedévben megtörténhet. A következő generációs ‌iPad Prón túl az Apple arra is törekszik, hogy áttérjen az OLED megjelenítési technológiára, bár valószínűtlennek tűnik, hogy ennyi pénzt ölnek a ‌Mini-LED fejlesztésére csak azért, hogy újra visszatérjenek az OLED-re.

Szerinted melyik technológiát lenne érdemesebb használnia az Apple-nek?

Forrás és borító: MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó