IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

15 évvel a megjelenése után frissült a Samorost 2

A 2005-ös játék nem csak ráncfelvarráson esett át, de végre mobilokon is elérhető lett, rendhagyó módon 4 évvel a harmadik rész debütálása után.

A puzzle játékok szerelmeseinek bizonyára nem ismeretlen a cseh Amanita Design stúdió neve, akik számos sikeresnek mondható címet tettek már le az asztalra ebben a műfajban. Az ő nevükhöz fűződik például a Machinarium, a Botanicula és a Pilgrims is, első munkájuk pedig az eredetileg böngészős mókaként debütált 2003-as Samorost volt.  Ezt a fejtörők ismeretében akár negyed óra alatt végig lehetett vinni, ám egyedi atmoszférája miatt sokakban nyomot hagyott, így két év múlva jött is a folytatás a Samorost 2 képében.

Ebben ugyanaz a konzervdoboz-űrhajón száguldó gnóm volt a főhős, akivel a kozmosz földi tárgyakra kísértetiesen hasonlító szegleteit járhattuk be. A sztori ezúttal egy ellopott kutya körül bonyolódott, a játékidő pedig nagyjából megduplázódott. A Samorost 2-t Windowson, Macen, és Linuxon is élvezhette a közönség, a mobilokat azonban egész a mai napig elkerülte, Androidon és iOS-en ugyanis csak a 2016-os harmadik részt tették elérhetővé.

Ha a maga idejében nem próbáltad, és szereted az Amanita újabb játékait, a Samorost 2 nem fog csalódást okozni.

Az Amanita azonban sokak meglepetésére nemrég felújította a játékot, s a támogatott platformok sorában már a mobilok is ott figyelnek. A Samorost 2 magasabb felbontású textúrákat, achievementeket, új mentési rendszert, zoomolási lehetőséget, illetve felújított hangokat kapott. Akik korábban Steamen, GOG-on, a Humble Store-ban, vagy a Mac App Store-ban megvásárolták, az update-et teljesen ingyen kapják meg, míg Androidon 599 forintért, iOS-en pedig 1090 forintért juthatunk hozzá (nincs igazság).