IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Sebességben odaverte az iPhone 12 Pro a Samsung Note 20 Ultrát

Teszten eresztették egymásnak a két csúcsmodelt, hogy vajon melyiken élvezetesebb alkalmazásokat megnyitogatni.

Az Apple iPhone 12 Pro körülbelül 440 000 Ft-os kezdőáron vásárolható meg a nagyobb webáruházakban, míg a Samsung S20 Ultráért 460-480 000 Ft-nyi összeget kérnek el. Az alma motorháztetője alatt egy új A14-es chip dolgozik 6 GB RAM-mal megspékelve, míg a Samsung Note 20 Ulra egy Snapdragon 856-öt és 12 GB RAM-ot használ.

A PhoneBuff tesztelte, hogy a két csúcskategóriás modell vajon mennyire gyors az alkalmazások betöltése közben. Valljuk be, a mostani telefonoknál már szinte elvárás, hogy a boot gyors és zökkenőmentes legyen.

Mindkét okostelefon ugyanazokat az alkalmazás-sorozatokat nyitotta meg, például a Facebookot, a kameraalkalmazást, a Microsoft programokat, Adobe Rusht, játékokat és még egyebeket is.

Az ‌iPhone 12 Pro‌ jóval jobban teljesített a teszt azon részében, amikor videót kellett renderelni az Adobe Rush programban, és több játék elindításánál is megtartotta a vezető pozícióját. Az ‌iPhone 12 Pro‌ 1 perc és 41 másodperc alatt fejezte be az alkalmazások megnyitásának első körét, míg a Note 20 Ultra 1 perc és 55 másodpercet töltött ugyanazon feladatok elvégzésével.

A második körben, amely azt mérte, hogy az okostelefonok mennyire futtatják optimálisan az alkalmazásokat a háttérben, az iPhone 42 másodperc alatt végzett, a Note 20 Ultra pedig 46 másodpercig dolgozott.

A Samsung Galaxy Note 20 Ultra volt eddig a legjobban teljesítő telefon a PhoneBuff által elvégzett alkalmazássebesség-teszteken, de az ‌iPhone 12 Pro‌ átvette tőle ezt a pozíciót. Érdekesség egyébként, hogy 20 hónap telt már el azóta, hogy legutóbb iPhone volt a leggyorsabb betöltő.

Téged meglep az eredmény?

Forrás: MacRumors
Borító: Samsung

Kapcsolódó cikkeink

A Samsung ismét az Apple új készülékén élcelődik

Anikó

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Lesz valaha összehajtható iPhone?

Anikó