IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

6+1 új Android 11 funkció

Végre elkezdett kifelé szállingózni az Android 11 éles verziója. Igaz, először csak a Google Pixelek részesülhetnek a jóból, szép lassan azonban egyre több készülékre megérkeznek a frissítések. Ezekből szemezgettük most ki a legszimpatikusabbakat.

Conversations

A csevegésre keresztelt értesítéseken belüli szekció leginkább azért hasznos, mert itt külön kiválasztásra kerülnek a különböző beszélgetésekhez tartozó üzenetek, így azok nem vesznek el teljesen az értesítések halmazában.

Notification history

Ha már az értesítéseknél tartunk, teljesen újdonságként érkezik az Értesítés történetben, melynek segítségével listázhatod a korábbi értesítéseidet. Így most már akkor sem veszik el semmi az elmúlt 24 óra értesítései körül, ha véletlenül kiikszeled bármelyiket.

Priority Conversations

Ha még mindig az értesítéseknél maradunk, akkor igazából arra juthatunk, hogy az Android 11-ben igazán felturbózták az értesítések kezelését. Ha hosszan rányomsz egy üzenet értesítésére, akkor megjelölheted a csevegést fontosként, így akkor is kapsz értesítést az adott feladótól, amikor ne zavarjanak üzemmódban van a készüléked

Chat Bubbles

A chat buborékok eredetileg ezer évvel ezelőtt jelentek meg a Facebook Messengerben, azóta végre a Google-nek is sikerült adaptálnia a kis lebegő chatablakokat.

Jobban elérhető médiakontroll

Az Android 10-ben a Google a médiavezérlőket áttette az értesítési sávba, aminek valljuk be, nem sok értelme volt. Most viszont végre a helyére került minden, az Android 11-ben a Quick Setting – Gyorsbeállítások közé kerültek a vezérlők.

Képernyőfelvétel

Bár harmadik féltől érkező megoldások eddig is működtek, azonban a Google még csak most integrálta natív megoldását az Android 11-be. A képernyő felvételi opciót a gyorsbeállítások közt találhatod és beállíthatod azt is, hogy a képernyő érintéseket is regisztrálja és mellé hangot is vegyen fel.

+1 Időzített sötét mód

Eddig lehetőségünk nyílt arra, hogy napkeltével és napnyugtával témát váltson a készülékünk, viszont konkrét időpontot nem adhattunk meg. Most ennek is vége.

Neked melyik funkció jön be a legjobban?

Kapcsolódó cikkeink

Az Android-használók fele iPhone-ra váltana

Anikó

A hirdetések már a telefonod zárolási képernyőjére is betörhetnek

Anikó

Eszméletlen összeget költöttünk appokra 2021-ben is

Anikó