IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A 12-es iPhone széria nem tudja lenyomni a 11-est

Consumer Intelligence Research Partners szerint az Apple iPhone 12 és iPhone 12 Pro termékcsaládok az összes iPhone-eladás 63%-át tették ki 2021 harmadik negyedévében.

A júniusi negyedévben az Apple iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max és iPhone 12 mini a szállítások 63%-át tette ki – derül ki a CIRP új elemzéséből. Ez némileg elmarad a 2021 harmadik negyedévében az eladások 65%-át kitevő iPhone 11 sorozathoz képest.

A harmadik negyedévben az összes iPhone-eladás között az iPhone 12 Pro Max és az iPhone 11 rendelkezett a legnagyobb részesedéssel, egyenként 23%-kal. A spektrum másik végén az iPhone XR és az iPhone 12 mini rendelkezett a legkisebb részesedéssel, egyenként 5%-kal.

Forrás: CIRP

A CIRP állítása szerint az Apple amerikai súlyozott kiskereskedelmi átlagára (US-WARP) 869 dollárra emelkedett a harmadik negyedévben, ami a márciusi negyedévhez képest némileg magasabb volt, a drágább modellek felé történő elmozdulás miatt. A Morgan Stanley munkatársa, Katy Huberty nem ért egyet a WARP-számítással, az elemző szerint az jelentősen kevesebb, 790 dollár. Egyik számadatot sem lehet ellenőrizni, mivel az Apple évek óta nem adja ki az átlagos eladási árat.

Bár az iPhone-vásárlók még mindig hosszabb ideig tartják meg a jelenlegi készülékeiket, úgy tűnik, hogy a fogyasztók az újabb telefonokra cserélnek. A júniusi negyedév végét megelőző 12 hónapban négy év óta először csökkent jelentősen a nyugdíjazott készülékek életkora.

Az Apple a saját kiskereskedelmi tevékenységéből származó eladások növekedését is tapasztalja. A júniusi negyedévben az iPhone-értékesítések 27%-a az Apple online áruházán keresztül vagy valamelyik üzletben (Apple Store) történt. Ez jelentősen meghaladja a korábbi, 2020 szeptemberében elért 21%-os csúcsot.

A CIRP kutatása 500 olyan amerikai Apple-vásárló megkérdezésén alapul, akik 2021 áprilisa és júniusa között iPhone-t, iPadet, Macet vagy Apple Watchot vásároltak. Ez egy kis mintanagyság, de a felmérés adatai egybevágnak néhány más, az iPhone 12 értékesítési trendjeiről szóló vitával – beleértve a vártnál rosszabb iPhone 12 mini mennyiségeket.

Borítókép: CNET

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó