IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az új béta verziókból már eltűnt az ocsmány Safari

Az Apple kiadta a macOS 12 Monterey második nyilvános béta verzióját, így már nem csak a fejlesztők tesztelhetik az új macOS Monterey szoftvert a nyilvános megjelenés előtt. A második béta két héttel az Apple első macOS Monterey nyilvános bétájának kiadása után érkezik.

A macOS Monterey jó néhány jelentős frissítést vezet be a macOS operációs rendszerhez. Az Universal Control például lehetővé teszi, hogy egyetlen egeret, trackpadet és billentyűzetet több Mac vagy iPad eszközön is használhassunk, és mostantól lehetőség van AirPlay-elni közvetlenül egy Macre iPhone-ról, iPadről vagy akár egy másik Macről.

Forrás: MacRumors

A Safari frissített tabsávval és a Tab Groups támogatással rendelkezik, hogy a rengeteg lapot rendszerezni lehessen, a FaceTime pedig mostantól támogatja a térbeli hangzást, a Portré Módot (csak M1-es Maceken) és a Voice Isolationt a háttérzajok kiszűrésére. A SharePlay FaceTime funkcióval az Apple TV felhasználók tévézhetnek, zenét hallgathatnak, és megoszthatják egymással a képernyőjüket.

A Shared With You, egy másik új funkció nyomon követi az üzenetekben küldött zenéket, linkeket, podcastokat, híreket és fényképeket, és kiemeli azokat a megfelelő alkalmazásokban. A Jegyzetek új Gyors jegyzet funkcióval rendelkezik a gondolatok lejegyzéséhez, a Shortcuts alkalmazás pedig már Macen is elérhető.

Safari gets a reimagined UI on macOS, extensions on iOS and iPadOS
Forrás: XDA Developers

A második nyilvános bétának megfelelő fejlesztői bétában az Apple több panaszt követően megváltoztatta a Safari fülsávjának alapértelmezett kialakítását. Mostantól a Safari ablak tetején egy dedikált címsor található, alatta pedig a lapok vannak elrendezve, ahelyett, hogy egy mindenre kiterjedő, integrált dizájn lenne. Azok, akik az eredeti dizájnt részesítették előnyben, a Nézet menü segítségével kikapcsolhatják a “Különálló tab sáv megjelenítése” opciót.

Ugyanez a változás megtörtént a frissen érkezett iOS 15 bétában is. Ezek mellett pedig még érkezett új publikus verzió az iPadOS-hez, tvOS-hez és watchOS-hez is.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó