IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Chrome szólni fog innentől, ha valamelyik weboldal lopja a jelszavainkat

Egy új frissítés érkezik a Chrome böngészőkre, ami az eddiginél sokkal biztonságosabbá teszi az internetezést.

A Google igyekszik a sok adatlopkodós botrány között egy kicsit biztonságosabb közeget kialakítani a felhasználói számára, ezért egy újítást vezetett be a jelszavakkal kapcsolatban.

Mostantól, ha egy olyan weboldalra készüljük beírni, vagy az elmentett jelszavainkat használni, ami potenciális veszélyt fenyeget, felugrik számunkra majd egy ablak. Az alkalmazás képes lesz arra, hogy megállapítsa, ha az oldal nem mond igazat és nem titkosítsa a jelszavad.

Face ID is kell majd a bejelentkezéshez – Forrás: GSMArena

Először kapsz egy értesítést róla, hogy potenciális veszélynek vagy kitéve, és kapsz néhány tippet annak érdekében, hogy elhárítsd a veszélyt. Ez természetesen első sorban egy jelszócsere, de figyelmeztet arra is, hogy ha talán más weboldalakon is ugyanezt a jelszót használtad, ideje újat kitalálni. Zárójelben megjegyeznénk, hogy a Safari évek óta tud hasonlót.

A Chrome ráadásul egy másolatot küld a Google-nek, hogy meg tudja vizsgálni a történteket és ha több felhasználótól érkezik a panasz, komolyabb lépéseket is tudnak tenni a hasonló oldalak ellehetetlenítésében.

A biztonsági frissítések mind mobil mind asztali gépre érkeznek, és iOS-re és Androidra is egyidőben számíthatunk rájuk. Ráadásul egy „Biztonságos böngészés” funkciónak köszönhetően egyéb hasznos tippeket is ad az internet használata közben. IOS rendszeren ráadásul innentől Face ID-t is fog kérni mielőtt automatikus beírja a jelszavakat.

Te örülsz az újításnak, vagy szerinted pont a Google szeretné begyűjteni az adatainkat?

Forrás és borító: GSMArena

Kapcsolódó cikkeink

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Google: az Apple visszatartja a fejlődést

Anikó

Végre használható lesz a Gmail iOS-es widgete

Anikó