IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Akár kijelző is lehetett volna az Apple Pencil végén

Az első Apple Pencil Lightning csatlakozójának helyére egy ponton megfontolás tárgyát képezte egy olyan képernyő elhelyezése, amelyen különböző állapotok lettek volna láthatók.

Az Apple Pencil újonnan nyilvánosságra hozott szabadalma olyan részleteket is tartalmaz, melyek 2013-ig nyúlnak vissza, ahol a tervek olyan képernyőt tartalmaznak, amely automatikusan frissül, hogy tükrözze, a ceruza aktuális státuszát. Ha a felhasználó megérintette az iPad képernyőjét, hogy kijelölje mondjuk az ecset eszközt egy alkalmazásban, akkor a képernyőn “egy ecset funkciónak megfelelő grafika” lett volna látható.

A “Dinamikus vizuális jelzések beviteli eszközökhöz” szabadalom azt mondja, hogy ez a képernyő ikonokat jeleníthet meg a “folytonos vonaltól” a “csillagcsúcsig”. A többi szabadalomhoz és szabadalmi bejelentéshez hasonlóan ez is megjelölheti azt a színt, amelyet a Pencil használni fog az alkalmazásban.

A kijelző pedig elhelyzkedhet akár a Pencil bármely két végén vagy még akár végig is futhatna az eszközön, attól függően változva, hogy éppen milyen az érintőceruza felhasználása. És még a színek is változhattak volna, mint a színes hegyű tollaknál.

Bár a szabadalmat 2013-ban adták be, csak most ismerte el az USA Szabadalmi Hivatala, így most, hogy újra terítékre került, még az is lehet, hogy elgondolkodnak a felhasználásán a harmadik Apple Pencil gyártásakor.

Forrás: Az Egyesült Államok Szabadalmi Hivatala

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó