IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Google véletlenül felfedte egy új Android-alkalmazás ikonját és nevét

Azt már tudtuk, hogy érkezik az „okoshívás” az Androidba, de most megvan a név és az ikon is, bár egyik sem túl meglepő.

Az elmúlt hetekben a Google módosította alkalmazásai ikonjait, például a Gmail, a Naptár, a Drive, a Dokumentumok, a Táblázatok, a Diák és a Meet megjelenését. A vállalat a hagyományos színeiből (kék, piros, sárga és zöld) bővítette az alkalmazásaihoz tartozó ikonokat. Most egy sasszemű Reddit felhasználó kiszúrta mi lesz az új alkalmazás neve és ikonja, amelyet jelenleg a Google Phone néven ismertünk. A kiszivárgott adatokat egy YouTube-on talált hirdetés fedte fel.

Ez a hirdetés buktatta le a Google-t – Forrás: PhoneArena

A hirdetés alapján az alkalmazás új neve Google Call lesz, és az ikon hasonlít az új Google Voice ikon ábrájára. Az új név és ikon még nincs fent a Google Play Áruházban, és hogy mikor lesz, arról sajnos nincs is információnk.

A kiszivárgott kép kiemeli az alkalmazás “megbízható” hívóazonosító funkcióját, amely a Google szerint lehetővé teszi, hogy ne legyen az az apró görcs a gyomrunkban, amikor idegen szám hív és nem tudjuk ki az. A Google új szolgáltatásokat is hozzáad a hétköznapi alkalmazáshoz, beleértve a Hold for Me funkciót is. Ez akkor hasznos, mint amikor felhívunk egy ügyfélszolgálatot és várakoznunk kell, mire kapcsolnak egy ügyintézőt. Amikor egy igazi, élő ember beszélni kezd, a telefon csörög és rezegve figyelmezteti minket, hogy már nem vagyunk várakoztatásban. A képernyő alján található átírás gombbal pedig tárolja a elhangzott szöveget, amíg várakozásban volt a telefon. A Google állításai szerint a Hold for Me megérti a különbséget a rögzített üzenet (például a “köszönöm, hogy várakozik”) és a konkrét ügyintéző hangja között.”

A Hold for Me egy tipikus új Android-szolgáltatás, amellyel a Google az operációs rendszerét igyekszik javítani, hogy segítsen az élet apróságaiban. Valószínűleg mindannyian egyetértünk abban, hogy a várakozás az egyik legidegtépőbb dolog, amivel telefonos ügyintézés közben találkozunk.

Ti örültök az újításnak, használni fogjátok?

Forrás: PhoneArena
Borító: XDADevelopers

Kapcsolódó cikkeink

Google: az Apple visszatartja a fejlődést

Anikó

Végre használható lesz a Gmail iOS-es widgete

Anikó

Muszáj lesz az Apple-nek is felzárkóznia az RCS-hez

Anikó