IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A macOS Big Sur végre elhozza 4K-s Netflix élményt Macen, de…

Hiba lenne azt állítani, hogy most nincs lehetőségünk 4K-s tartalmakat fogyasztani Macen Netflixen keresztül, azonban végre jön a mókolás nélküli megoldás.

Úgy tűnik, az új operációs rendszer érkezésével végre sokkal egyszerűbb lesz az egész. A Safari frissítése egyaránt lehetővé teszi a 4K-s Netflix streaminget, emellett a Dolby Vision HDR-t is támogatja majd.

Ez nagy mérföldkő a Macesek életében. Az oprendszer más szolgáltatók esetében is gondban van a 4K-val, a Netflixet viszont csak külön mókolások árán lehetett felszabadítani 1080p-s börtönéből.

Windowson egészen más a helyzet, ott Edge segítségével vagy a Netflix Windows 10-es appjával bármikor dőlhetett a 4K-s tartalom. Macen ez megoldható volt egy Bootcampes Windows telepítéssel. De azért mégis csak na… nem egyszerűbb, ha a Safari mindent natívan támogat?

Persze, azért némi üröm is vegyült az örömbe. Nem elég a Safari támogatás, olyan Macre lesz szükséged, ami a HDR lejátszást is támogatja, ez pedig csak 2018 óta bemutatott Macek kiváltsága, nevesül az iMac Próé és a 2018-as és 2019-es MacBook Próké. Sad, sad panda. Arról már nem is beszélve, hogy a 4K-s tartalmak eléréséhez Netflix Premium előfizetésre van szükség, ami 3990 Ft-ot kóstál itthon havonta.

Forrás: PCMag

Ha nincs új Mac, nincs Big Sur és Netflix Premium, akkor marad az 1080p, Chrome és Firefox esetében meg jobb esetben a 720p.

Persze, ha nem élsz a Netflix bűvkörében – vagy nem csak abban élsz -, akkor pozitív hír lehet, hogy a 4K-s Apple TV végre a YouTube 4K-t is támogatni fogja a tvOS 14-gyel.

Szépen lassan felzárkózik az Apple…

Forrás és borítókép: The Verge

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó