IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Szerinted hogy nézne ki az Apple Glasses operációs rendszere?

Számtalan pletyka keringett már a levegőben az elmúlt évek során az Apple kiterjesztett valósággal (AR) működő, valamikor talán 2022-ben érkező headsetjéről. Most valaki megálmodta, hogyan nézhetne ki az iOS 14 alapjaira építve.

Persze a vállalat az ég egy adta világon nem szolgál semmilyen támponttal, így leginkább csak a fantáziánkra hagyatkozhatunk. Ahogy tette ezt Jordan Singer fejlesztő és designer is. Ő az iOS 14 kinézetét fejlesztette egy kicsit tovább és értelmezte át a szemüvegre.

Az iOS 14 megújult felülete most amúgy is leginkább arra fókuszál, hogy mindent minél kompaktabbá tegyen és a felhasználók fókuszát arra irányítsa, hogy minél gyorsabban és hatékonyabban jussanak információhoz. Ez külön előny lenne a szemüveg esetén is.

Az értesítésekhez egy, a watchOS mintáján alapuló rendszert álmodott meg. A látótér jobb felső sarkában érkeznének az értesítések, az ikonokhoz pedig a macOS Big Sur új készletét használta fel. Jordan szerint a 3D-s elemek és kisebb árnyékok sokkal természetesebbek az emberi szem számára, mint a stilizált flat ikonok.

Ugyanezen az elven emelte ki a hívásokat bejelentő sávot is az iOS 14-ből, ami sokkal kevésbé pofátlanul jön mostmár az arcunkba, mint eddig.

Sőt, az iOS 14-ből bekerült még egy elem, a Smart Widget Stack is. Ennek segítségével a szemüveg releváns widgeteket jeleníthetne meg annak függvényében, éppen mit is látunk pontosan.

Ehhez készült egy csomó koncepció is képernyőképekkel, amit az alábbi galériában pörgethetsz végig:

Neked mennyire jönne be egy ilyen AR felület?

Forrás és borítókép: Jordan Singer

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó