IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A macOS Catalina legújabb frissítése javítja az USB-s kiegészítők hibáját

A macOS Catalina 10.15.6-os kiadása végre befoltozza az USB 2.0-s kiegészítők egyik egészen idegesítő hibáját 2020-as MacBook Air és MacBook Pro készülékek esetében.

A tegnap kieregetett frissítésben többek közt helyet kapott egy olyan javítás is, mely:

Megold egy problémát, aminek kapcsán az USB-s egerek és trackpadek elveszthetik a kapcsolatot.

Apple

Villámkezű Reddites fórumozók pedig már meg is erősítették, hogy az érintett MacBook Aireken és Prókon a frissítés bizony helyre is pofozta a kérdéses problémát.

Ami nem volt túlzottan újkeletű, számos idei gyártmányú MacBook tulajdonosának főtt a feje azért, mert a USB 2.0-s eszközeik különböző hubokon vagy adaptereken keresztül csatlakoztatva az USB-C-s portokba egyszerűen folyamatosan elvesztették a fonalat és lecsatlakoztak a gépekről vagy csak lefagytak, esetleg egyáltalán nem akartak működni.

Forrás: TweakTown

Volt, akinek az SMC reset megoldotta a problémát, sőt még a Disk Utility-s repairrel is volt, aki próbálkozott – több-kevesebb sikerrel. Az egyetlen biztos megoldásnak eddig a jóval drágább Thunderbolt 3-as kiegészítők csatlakoztatása tűnt.

Bár a frissítés release note-jában az Apple csak az egereket és trackpadeket említi, a gyakorlatban minden féle USB 2.0-s eszközt érintett a probléma. 3.0-nál és 3.1-nél nem volt gond.

Reméljük a Big Sur már nem örökli ezt a gyermekbetegséget…

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó