IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A ProMotion kijelző javít az aksiidőn

Az egyik hasznos fejlesztés az egész iPhone 13 termékcsaládban az akkumulátor élettartama. 

De míg az Apple becslései arra összpontosítanak, hogy az egyes készülékek mennyi videolejátszást kínálnak, ez nem valós mutatója az akkumulátor élettartamának. Az iPhone 13 Pro Max vs. Samsung Galaxy S21 akkumulátorteszt után a PhoneBuff ismét jelentkezik az iPhone 13 vs. 13 Pro akkumulátortesztjével.

Első pillantásra könnyűnek tűnhet azt feltételezni, hogy a valamivel nagyobb kapacitású akkumulátorral rendelkező iPhone 13 (3227 mAh) túlélné az iPhone 13 Pro-t (3100 mAh), mivel mindkettőnek ugyanaz a 6,1 hüvelykes képernyője, szinte azonos processzorai vannak, és a 13 Pro rendelkezik a ProMotion kijelzővel, akár 120 Hz-es frissítési frekvenciával.

A ProMotion kijelző azonban szükség esetén akár 10 Hz-re is képes csökkenteni a frekvenciát, ami valójában akkumulátorkímélő funkció lehet. Ez egy jó része annak, hogy az Apple szerint a 13 Pro 3 órával több videolejátszást (22 óra) tud nyújtani, mint az iPhone 13 a 19 órás videolejátszással.

A PhoneBuff részletes tesztje során meggyőző mind a 13, mind a 13 Pro általános akkumulátor-üzemideje az iPhone 12 és 12 Pro modellekhez képest.

A 13 Pro pedig valóban tovább bírta, mint a 13, de közel sem 3 órával, a PhoneBuff tesztjében mindössze 9 perccel volt több a képernyő idő. A ProMotion tehát segített leküzdeni a 13-as előnyét a nagyobb akkumulátorral, de nem sokkal.

Ez mindkét iPhone esetében 16 óra készenléti időt jelentett, az iPhone 13 esetében 9 óra 42 percet, a 13 Pro esetében pedig 9 óra 51 percet a képernyőidőből.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó