IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Jobb az iPhone 13 kamerája, mint a 12-é

Múlt hónapban a DXOMark közzétette az iPhone 13 Pro kameraértékelését, és azt mondta, hogy jobb helyezést ért el, mint a tavalyi iPhone 12 Pro. Most a vállalat közzétette az iPhone 13 kameraértékelését is, és ez is jobb, mint a 12 Pro.

A DXOMark elmagyarázza, hogy a pontszámok között szerepel egy 138-as fotó pontszám, ami szintén egy ponttal jobb, mint az iPhone 12 Pro, és egy 117-es videó pontszám, mindkettő segíti az iPhone 13 ügyét. Másrészt viszont jó, mindössze 55 pontos Zoom pontszámot kapott.

Forrás: Apple

A kamera részben az iPhone 13 nem tud dedikált tele modult kínálni, de számos fejlesztéssel rendelkezik a tavalyi generációhoz képest. Az új elsődleges modul ugyanolyan méretű érzékelőt használ, mint a tavalyi iPhone 12 Pro Max csúcsmodell, és PDAF helyett már Dual-Pixel autofókusz van. 

A fényt egy f/1,6 rekeszértékű lencsén keresztül irányítják, és egy szenzor-eltolásos stabilizáló rendszer tartja a dolgokat stabilan. Az elsődleges modult egy ultraszéles kamera kíséri, amely ugyanazokkal a technikai specifikációkkal rendelkezik, mint az iPhone 12 generáció.

Ahogy azt elképzelheted, az iPhone 13 és a 13 mini ugyanazokkal a kameramodulokkal rendelkezik, és ezt a DXOMark is meg tudta erősíteni, így függetlenül attól, hogy melyik iPhone-t veszed meg, ugyanolyan kameraélményben lesz részed.

A DXOMark dicséri a telefon kameráját, mondván, hogy általában szép színekkel és fehéregyensúlyokkal, kellemes bőrszínekkel fényképez mindenféle fényviszony között, gyors, pontos és megismételhető autofókusszal, valamint többnyire pontos és zökkenőmentes videóautofókusszal.

Forrás: Apple

Másrészt az értékelés kritizálja a teleobjektív hiányát, mondván, hogy az korlátozza a részleteket a közepes és nagy zoom használatakor. A DXOMark kiemeli a videók zajosságát is, különösen gyenge fényviszonyok mellett, valamint a korlátozott dinamikatartományt a kihívást jelentő, nagy kontrasztú jelenetekben.

Az iPhone 13 és 13 mini az iPhone 12 Pro Maxszal holtversenyben a tizedik helyen áll a globális okostelefon-rangsorban.

Mint mindig, most is fontos szem előtt tartani, hogy a DXOMark tesztelésének módszertanát és megbízhatóságát gyakran megkérdőjelezik és vitatják, elsősorban azon az alapon, hogy a kamera minősége szubjektív, és a pontszám hozzárendelése nem feltétlen tükrözi a valóságot. Ez különösen igaz akkor, amikor nincs rögzített skála, és a pontszámok jóval 100 fölé mennek. 

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó