IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Samsung nyilvánosságra hozta végre a Galaxy A42 5G teljes specifikációit

Kijöttek a konkrét teljesítményi adatokat a Samsung legolcsóbb 5G-s telefonjáról.

A múlt hónap elején a Samsung félig-meddig bemutatta eddigi legolcsóbb 5G telefonját, a Galaxy A42 5G-t. A koreai cég néhány hivatalos képet is mellékelt az eszközről, ami csak néhány specifikációt érintett – például a 6,6 hüvelykes AMOLED érintőképernyőjét.

Szerencsére azonban a Samsung a mai napon további részleteket osztott meg arról, hogy mit fog pontosan tudni a készülék és még egy dizájnos infografikát is kaptunk.

Az A42 5G specifikációi – Forrás: Samsung

A Galaxy A42 5G képernyője HD + felbontású, és valóban Super AMOLED. Hátul egy 48 MP f/1,8 rekesznyílású főkamera, egy 8 MP f/2,2 ultraszéles, egy 5 MP f/2,4 makró és egy 5 MP f/2,4 mélységérzékelős kamera található. A szelfikamera 20 MP, f/2.2-es.

A telefont egy meg nem nevezett, nyolcmagos CPU-val (kettős 2,2 GHz + Hexa 1,8 GHz) működő chipset támogatja. A magok konfigurációja és maximális órajelük alapján úgy tűnik, hogy ez a Snapdragon 750G SoC, amelyet nemrégiben jelentettek be és már jelen van a Xiaomi Mi 10T Lite modellben.

RAM tekintetében több opció is van.4/6/8 GB-os változatok lesznek az A42 5G-ből, attól függően, hogy melyik modellt vásároljuk meg, viszont a tárhely mindegyik esetében 128 GB, viszont bővíthető microSD-n keresztül. Egy 5000 mAh-s akkumulátor gondoskodik a szép kijelző folyamatos ellátásáról, és maximálisan 15 W-ot töltést is tud. A telefon kijelzőbe rejtett ujjlenyomat-érzékelővel rendelkezik. A Galaxy A42 5G Prism Dot Black, Prism Dot White és Prism Dot Grey színekben kerül majd forgalomba. A megjelenés dátuma még mindig nem tiszta, ahogyan az árazási információk sem, de egyértelműen olcsóbbnak kell lennie, mint a Galaxy A51 5G-nek.

Nektek meggyőzőek a telefon specifikációi?

Forrás: GSMArena
Borító: Samsung

Kapcsolódó cikkeink

A Samsung ismét az Apple új készülékén élcelődik

Anikó

Az Android-használók fele iPhone-ra váltana

Anikó

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó