IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Ilyen lesz a Spotify iOS 14-es widgete

A zenestreaming platform bétatesztelője a 9to5Macnek juttatott el néhány fotót a Spotify készülő újdonságáról.

Az iOS 14-et kísérő widgetőrületet még melegében igyekeztünk oda-vissza kivesézni, hiszen az új operációs rendszer szeptemberi megjelenésekor ez volt az egyik legnépszerűbb téma. Azóta folyamatosan bővül a funkciót támogató alkalmazások köre, a Spotify viszont még mindig nem állt elő a saját megoldásával. Így ideiglenes hátrányba került a widgetről is vezérelhető Apple Music-kal szemben, ám a jelek szerint ez nem tarthat sokáig, mivel néhány nem túl jó minőségű fotón már láthatjuk, hogy az alkalmazás béta verziójában gőzerővel folyik a funkció tesztelése.

A felvételeket a 9to5Mac Yo Nel nevű olvasójának köszönhetjük.  A Spotify-zöldben pompázó widgetek egyelőre két méretben érhetők el, a kisebben egy, a nagyobbon négy albumborítóval. A borítók elvileg a nemrég lejátszott dalokhoz tartoznak majd, illetve kapunk egy “Listen to Music and Podcasts” feliratot is, amire nyomva megnyílik az alkalmazás. A harmadik képernyőfotó alapján a widget még nem funkcionál rendesen (vagy esetleg Yo Nel még az app használata előtt lőtte a screenshotot?), mivel a borítóképek helyén csak üres felületek sorakoznak.

Arról egyelőre nincs információ, hogy az új widgetek mikor érkeznek az iOS 14-be, de a türelmetlenebbek addig is vigasztalódhatnak harmadik féltől származó megoldásokkal is. Az egyik ilyen a TuneTrack, amivel a Spotify mellett elvileg Apple Music és last.fm widgeteket is létrehozhatunk, de az app 3 csillagos értékelését látva azért nem érdemes nagy csodákra számítani.

Te várod már a Spoti-widgetet?

Forrás: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkeink

Az Apple Music még mindig nem tudja lenyomni a Spotify-t

Anikó

A Spotify betör a hangoskönyvek piacára

Anikó

A Spotify leelőzte az Apple Musicot

Anikó