IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Samsung saját programon belüli reklámokkal árasztja el készülékeit

Egy már megvásárolt készüléken nem szeretnénk beépített reklámokat nézegetni, főleg többszázezres csúcskészülékeken. Úgy tűnik, a Samsung ezt nem így gondolja.

Jól tudjuk, milyen idegesítőek is tudnak lenni a reklámok, de az esetek többségében sajnos vagy nem sajnos ezek teszik lehetővé az ingyenes kontentfogyasztást. Mi örülünk, hogy ingyen használhatjuk és a szolgáltató is megkeresi a költségekre a pénzt (ezáltal ők is boldogak). És ha úgy érezzük, ezen felül költeni akarunk, prémium árat prémium szolgáltatásért, azt is megtehetjük, de sosincs rákényszerítve az emberre.

A Youtube-nál (és még sok-sok más szolgáltatásnál) is lehet prémiumért fizetni a reklámmentesség érdekében (és egyéb más extrákért), egy amúgy ingyenes szolgáltatásnál. De legalább mi dönthetjük el, hogy akarunk-e élni a lehetőséggel vagy sem, és hogy ez megéri-e nekünk.

Az már más kérdés, hogy a reklámmentesség közel félmillió (vagy akár több) forintos Samsung csúcstelefonoknál elvárható lenne, nem? Sajnos nem így van. A Galaxy S20-tól egészen a Galaxy A10-es szériáig szinte minden nagyobb vagy jobban fogyó “büdzsé” telefonjaikban megfigyelhetők a reklámok.

Igen, jól olvastad, még a Samsung csúcskészülékei is tele vannak reklámmal, és ezzel nem azt mondom hogy az olcsóbb készülékeikbe “okés” reklámot rakni (mert ez nem így van), de prémium ár fejében legalább reklámokat ne kelljen bámulnom, mert ha más nem is ez a húzás elrontja a prémiumérzést.

A reklámokat fel is fedezheted (ha eddig nem szúrtak szemet) amint használod a sajátkészítésü appok egyikét. Ezek a Samsung

  • Health
  • Pay
  • Weather
  • Music
  • Phone
  • Bixby

és még egyéb appok, de hogy még a Galaxy Store-ban is voltak reklámok (csak hogy tudjuk nézni a reklámokat, míg olyan appokat szedünk le, amikben szintén reklámok vannak), az hihetetlen. Nem véletlenül borult ki világszerte a lépésen a Samsung rajongók tábora, ahogyan én is.

Forrás: AndroidPolice

De miért is kapjuk ezt a sok reklámot? A Samsung azt közölte, hogy “jól jön” nekik az amúgy ingyenes (khm-khm telefont ki fizette ki?) saját készítésű program szolgáltatásaik fejlesztésére. Vagyis a mi érdekünk, hogy a reklámnézegetésünknek köszönhetően majd jobbak lesznek a gyári appok…

Az összes többi telefonszolgáltató különös módon ugyanazokat a szolgáltatásokat tudja nyújtani felhasználóinak, csak reklám nélkül. Micsoda varázslat. Azért ezt nem vártam volna pont a Samsungtól… Úgy tűnik a dél-koreai profit várakozásokat nem elégítik ki a növekvő készülékárak, meg kell toldani egy kis reklámbevétellel is. Az okostelefon piac tortájának 22%-os szelete van náluk és ez nem hoz elég pénzt? Ejnye-bejnye Samsung.

Abba még bele is mennénk, hogy legyen egy reklámos opció, ami olcsóbb vételi árat jelent. De az, hogy a korábban nem kevés pénzért megvásárolt reklámmentes készülékekre mostanra reklámokat helyeznek el, az már arcátlanság.

Borító: MarketingWeek
Forrás: AndroidPolice

Szerintetek jogosak a Samsung telefonbeli reklámjai, vagy ez már túlmegy minden határon?