IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Samsung új olcsó telefonjából pont a lényeg hiányzik majd

A Galaxy M51 nagy kérdése egyértelmű lesz: mekkora kompromisszumra képesek, akik a legolcsóbb Samsung telefont vennék?

 

Forrás: PC World

A Galaxy S szérián kívül, mely mai napig a Samsung csúcskészülékeit foglalja magába, zömében alsó és középkategóriás telefonokat gyártottak. Majd idővel a Samsung magabiztosan, kis lépésekkel tört egyre feljebb a ranglétrán, és minden kategóriában emelt kicsit a termékek minőségén, és persze az árcédulákon is.

Tavaly például a Galaxy A alsó-középkategóriás sorozat robbantott bombát: az először Indiára tervezett készülékek az egész világot meghódították. Röpke 40 nap alatt több mint 2 millió darabot adott el belőlük a Samsung. Ezt elsősorban az alacsony árnak köszönhették, ami mellett a legjobb minőségű kijelzőket kaphatták meg a vásárlók. A Samsungnak ebből (és persze a Xiaomi és a Huawei sikeréből) lejött az üzenet: az alacsony kategóriás telefonokra továbbra is hatalmas az igény.

Forrás: eMAG

Most viszont odáig mennek a költségcsökkentésben, hogy a Samsung történelmében először nem a saját készítésű (mostanában kizárólag AMOLED) kijelzővel érkezik majd az új Galaxy M51. A Samsung egy külső kínai (China Star) elektronikai céget bízott meg, a sokkal olcsóbb és valószínüleg minőségében gyengébb kijelzőkre. Így jöhet létre az igazán “büdzsé” okostelefon.

Forrás: igeekphone

Persze a ma már minimum 6-8 GB ram, 64 vagy 128 GB-os tárhely, 4000 mAh akkumulátor és a nagy 6.5”-es kijelző mind megadja majd a kellő sebességet és okostelefon élményt (mindent azért lehetetlen kispórolni). De azért nekünk nagyon fog belőle hiányozni az, amiért az A szériát annyira szeretjük.

A végső ár még nem ismert, de az biztos, jelentős csökkenésre számíthatunk. Az már más kérdés, hogy ez egyenes arányban fog csökkenni a kijelző minőségével, vagy sem. Különben legalább igazán megfizethető lesz, de érzésre még annál is olcsóbb?

Borító: MMTechPro
Forrás: PhoneArena

Szerintetek életképes az ötlet, és sikerre lesz ítélve? Vagy a Samsung csak a kijelzője miatt igazán Samsung? Esetleg jó lesz első telefonnak a kölköknek?

Kapcsolódó cikkeink

A Samsung ismét az Apple új készülékén élcelődik

Anikó

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Lesz valaha összehajtható iPhone?

Anikó