IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Akár 3000 dollárt is kóstálhat az Apple VR headsete

Új részletek derülnek ki a vállalat régóta pletykált prémium headsetéről.

Nem titok, hogy az Apple keményen dolgozik a kiterjesztett- és a virtuális valósággal működő eszközein. A Bloomberg januári jelentése szerint az Apple egy ultradrága headseten dolgozik, amely 2022-ben kerülhet a boltok polcaira. Most a The Information új megvilágításba helyezte, mire számíthatnak az eszközzel kapcsolatban. Ideértve egy renderképet is, amely állítólag egy késői stádiumú belsőse Apple render a termékről.

Az Information jelentése megerősíti a Bloomberg számos részletét, köztük a szövethálós anyagot, amelyet a vállalat állítólag a készülék súlyának csökkentése érdekében használ – és a szép kövér árcédulát is. Az új jelentés szerint az eszköz ára megközelítheti a 3000 dollárt, ami jóval magasabb, mint a többi más VR-headset ára, az Oculus Quest 2 például 299 dolláros árcímkével bír.

Az állítólagos kialakítás a jelek szerint számos más Apple-eszköztől kölcsönöz jegyeket, ideértve a cserélhető Apple Watch stílusú fejpántokat és a HomePod stílusú hálós szövetet.

Akadnak azonban új részletek is a pletykált eszköz tényleges hardveréről, amely állítólag mind VR, mind vegyes valóságú alkalmazást kínál, köszönhetően a több mint egy tucat kamerának a kézmozgás követésére és LIDAR érzékelőknek a helyiségek feltérképezéséhez. Állítólag dupla 8K-s kijelzővel is rendelkezik, szemkövető technológiával, amelyek felbontása messze meghaladhatja a piacon lévő összes jelenlegi kereskedelmi VR-headset nyújtotta lehetőségeket.

A The Information grafikája

Állítólag az Apple különféle vezérlési módszerekkel kísérletezik, beleértve a kéz- és a szemkövetést, a headset oldalára szerelt tárcsát és egy „gyűszű-szerű” tartozékot, bár állítólag még nincs semmi végleges.

A főként korlátozott AR funkciókkal rendelkező VR eszközként leírt headset továbbra is kulcsfontosságú lépés az Apple végső célja felé: egy aprócska AR eszköz felé, mely nem különböztethető meg a szokásos szemüvegtől. Talán az eszköz még mindig évekre van a megjelenéstől.

Forrás: The Information

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó