IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Akár ilyenek is lehetnének az iPadOS widgetei

De nem ilyenek… Az Apple szépen megújította az iOS 14-gyel az iPhone-ok Főképernyőjét és lehetővé tette a vállalat okostelefonjait használók számára, hogy Today View mellett már ott is elhelyezzenek különböző widgeteket.

Az iPadOS pedig rendszerint karöltve frissül és fejlődik az iPades verzióval, de ez esetben most egy kicsit másképp történnek a dolgok. Ugyanis az iPadOS esetében nem jött a nagy widgetes áttörés, maradt minden a régiben, vagyis az iPadOS 13-as szinten.

Egyelőre nem úgy néz ki, hogy az éles verzió kieregetésekor szeptemberben varázsütésszerűen zárkózna fel az iPadek operációs rendszere, valahogy ez az újítás onnan totálba kimaradt.

Így nyilván teljesen érthető a felhasználók felháborodása, az univerzálisan kezelhető widgetek ugyanis a friss iOS egyik legjobb újítása. Ez a van is widget, meg nincs is widget állapot pedig elég frusztráló.

Fantáziatúltengéses designerek egy csapata már neki is feküdt, hogy megálmodja milyen funkciókat kellett volna az Apple-nek belepakolnia a legújabb rendszerbe. Parker Ortolani pedig egészen király koncepciókkal állt elő.

Kellenének az új widgetek vagy beéred azzal, amit az Apple dobott?

Borítókép: Parker Ortolani

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó