IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Akár már jövő hónapban is frissülhet az iPad Pro, az új iPad Airre viszont még várni kell

Két iPadről szóló hír töri meg a mai ünnepi hangulatot, egy frissített iPad Próról és az iPad Air negyedik verziójáról csiripeltek pitymallatkor a mardarak.

Kezdjük is a feketelevessel: úgy tűnik az új iPad Air 4-re egészen jövő év márciusáig várnia kell a közönségnek. Akkor viszont egy egész erős frissítést durranthat oda az Apple a szériának.

Több hírforrás is pletykálta már, hogy igyekeznek a „gyengébb” iPadeket felzárkóztatni a Pró modellekhez mind kialakítás, mind pedig funkciók terén. Az egyik ilyen előrelépés a Smart Connector megjelenése az iPad Air 4 hátulján. Ennek segítségével már akár Magic Keyboard szintű billentyűzetek is csatlakoztathatók lennének az Air-széria legújabb modelljéhez is. Nem maradhatna el a Lightningról USB-C-re történő váltás sem a töltőcsatlakozó terén és a hangszórók száma is megnőne négy sztereó opcióra és persze jöhet az A-s processzorok következő verziója, az A14.

Forrás: Concept Phone

Arról még nem egységes az információ, hogy kereken 11”-es Liquid Retina kijelző kerülne-e az új készülékbe, vagy az a 11 igazából csak 10,8”, ahogy Ming-Chi Kuo szivárogtatta ki korábban, ráadásul a kávák is szépen lecsökkenhetnek. Az viszont biztosnak tűnik, hogy a belső tárhely opciók is fejlődtek egyet: 128, 256 és 512 GB-os méretre.

A fent felsorolt újítások egyelőre még csak az iPad Prók kiváltságai közé tartoznak, egy jól belőtt középkategóriás új iPad Air azonban szépen betölthetné az űrt a belépő kategóriás iPadek és a high-end Prók közt. Azonban ezzel egy másik „negatívum” is együtt jár: vastagabban foghat a ceruza az árcímkén, várható vagy 150 dollárral magasabb lehet az készülék ára, ezzel valahol 650 dollár körülre pozícionálva az alap készüléket.

Forrás: Phonearena

Ami viszont remek hír azoknak, akiknek egy új iPad Próra fáj a foga. A frissített modell már akár jövő hónapban a polcokra kerülhet, de legkésőbb októberben az új iPhone-okkal együtt. Itt a nagy újítása a micro-LED-es kijelző érkezése lehet, de itt annyira vegyesek még a források értesülései, hogy nagyobb pénzben nem fogadnék semmire, majd a Keynote-on kiderül…

Forrás és borítókép: MacRumors 

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó