IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Látványos újítást kap a Google Maps

Szebb színek, hangsúlyos domborzat.

Teljes redesignt kap a Google Maps, hogy egyszerűbb legyen megkülönböztetni az utakat és az olyan sajátos környezeti különlegességeket is ki fog hangsúlyozni, mint a jégcsúcsok, sivatagok, strandok vagy a sűrű erdő.

A Google szerint az új térkép mind a 220 országban elérhető lesz, ahol eddig is működött az alkalmazás. A cég szeretné, ha tényleg érdemleges különbségek lennének megjelenésben például egy sziporkázó nagyváros és egy kisebb falu közt.

Izland és a gyönyörű természeti adottságai végre látszanak majd Mapsen is – Forrás: The Verge

Az amerikai óriásvállalat a szatellitképeit használja fel majd forrásként az újragondolt térképhez és készítettek egy algoritmust is, ami színezi majd a szükséges területeket. Az eredmény egy olyan képi világ lesz, ahol tisztán látszik, hogy mi mesterséges és mi természetes.

A horvát tengerparton szépen látszik, hol vannak a strandok – Forrás: The Verge

Nem csupán a gyönyörű környezetünket szeretné kiemelni a szürkeségből a Google, hanem az utcaképet is pontosabbá kívánja tenni. Könnyebb lesz kiigazodni is a nagyvárosokban is, ugyanis nem csupán azt fogja mutatni, hogy megy egy út valamerre. Látszani fog külön, hogy hol van a járda, a kereszteződések és a gyalogos-átkelőhely is. Első körben New Yorkban, San Franciscóban és Londonban lesz elérhető a részletesebb utcakép.

Végre látszanak az utak részletei is – Forrás: The Verge

Nem újkeletű a Google újítása, ugyanis múlt évben már az Apple is kiadott egy frissítést a saját térkép applikációjához, ami sokkal részletesebben mutatta be elődjénél a városokat és falvakat, majd pedig érkezett egy természetes közeget is szebben leképező update.

A Google szerint a részletesebb térkép már héten elérhető lesz a világ minden felén, viszont hozzáteszik, szükséges nagyítani kicsit a képet hozzá.

Nekünk nagyon tetszik az új Google Maps, ti hogy vagytok vele?

Forrás és borító: The Verge

Kapcsolódó cikkeink

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Google: az Apple visszatartja a fejlődést

Anikó

Végre használható lesz a Gmail iOS-es widgete

Anikó