IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Amazon Sidewalk + Tile, itt az AirTag új kihívója

A Tile hamarosan közvetlenül az Amazon Echo termékek “Sidewalk” hálózatára csatlakozik, hogy versenyezhessen az Apple Find My hálózatával és az AirTaggel.

A Tile évek óta készít apró nyomkövető eszközöket, amelyeket a felhasználók pénztárcákba és táskákba helyezhetnek. Miután az Apple által készített nyomkövető eszközről szóló pletykák elindultak, a Tile hangot adott aggodalmainak.

Most a Tile az Amazonnal kötött partnerséget, hogy a Sidewalk segítségével erősítse hálózatát. Ahelyett, hogy az Apple több mint egymilliárd eszközből álló Find My hálózatát csapolná meg, a Tile az Amazon Echo készülékek millióinak Bluetooth-jelét fogja igénybe venni.

Az Amazon Sidewalk egy hálózati hídprotokoll, amely a meglévő Amazon-eszközök, például az Echók segítségével bővíti az okosotthon-eszközök hatótávolságát. Az Amazon Echók hídként működnek a hálózathoz, és lehetővé teszik, hogy az eszközök sokkal távolabbról kommunikáljanak, mint azt a hagyományos Wi-Fi lehetővé teszi.

Az Amazon a CNBC-vel megosztott közleményben tette közzé a partnerséget. A vállalat azt állítja, hogy a Sidewalk biztonságos, a hálózaton keresztül megosztott adatokat háromszintű titkosítás védi.

A több Echo készülékkel rendelkező tulajdonosok még gyorsabban megtalálhatják az otthonukban elveszett Tile nyomkövetőket. Alexa megmondja a felhasználóknak, hogy melyik Echo készülék van a legközelebb az elveszett Tile-hoz.

“A Sidewalk a következő egymilliárd dologról szól, ami bekerül a hálózatba. A Wi-Fi behatárolt, leginkább az otthonodra korlátozódik, egyszerűen nincs meg a hatótávolsága ahhoz, hogy a hátsó udvarodba, a szomszédságodba menjen. A mobilhálózat lehet a jövő, de ma még nagyon drága. A Sidewalk tehát elválasztja a kettő közötti különbséget, és lehetővé teszi, hogy több millió és milliárd dolgot helyezzünk a hálózat szélére, de mindezt biztonságos módon.
Dave Limp, az Amazon termékfőnöke

Az Amazon és a Tile közötti partnerség lehetővé teszi, hogy a hálózatra csatlakoztatott eszközök ökoszisztémája hídként működjön az apró Bluetooth-nyomkövetők számára. Ez a nyomkövetési módszer nagyon hasonlít az Apple Find My hálózatához, amely minden aktív iPhone, iPad vagy Mac segítségével pingeli a hálózatot, ha elveszett AirTaget lát.

Az Apple több óvintézkedést is tett annak érdekében, hogy az AirTag segítségével megakadályozza az emberek nyomon követését. Az AirTag hangot ad le, ha három napig nem volt a tulajdonosa iPhone-jának közelében. Bárki, akinek van iPhone-ja, egy idő után figyelmeztetést kap a nem hozzá tartozó AirTagről is.

A kritikusok szerint ezek a megelőző intézkedések nem elegendőek, és az AirTag olcsó nyomkövető megoldást teremt a zaklatók számára. Figyelemre méltó, hogy a Tile nem kínál a funkciókészletében zaklatás elleni képességeket.

A Tile nyomkövetők június 14-től integrálódnak a Sidewalk hálózatba. 

Forrás: CNBC

Borítókép: AppleInsider

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó