IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Amikor a mini iPhone-ok csillaga leáldozik, a Samsung akkor állhat elő az SE vetélytársával

Újra életet mentett az Apple Watch

Ezúttal az okosóra egy férfi életét mentette meg Somersworthben, New Hampshire-ben. William Rogers alatt vasárnap szakad be a jég, és a helyzet még rosszabb is lehetett volna, ha nem viseli Apple Watchát.

Amint arról az egyik helyi tévécsatorna beszámolt, Rogers egész életében jégkorcsolyázást tanított, de ez sajnos vajmi keveset nyom a latba, amikor az ember alatt beszakad a jég. Így Rogers a somersworthi Salmon Falls folyóba zuhant. Az oktató néhány percet töltött a vízben, de nem tudott kimászni a lyukon. És bár megpróbált nem pánikba esni, a fagyos vízbe süllyedés érzését szörnyűnek érezte.

Annak ellenére, hogy Rogers nem tudta elérni a telefonját, eszébe jutott, hogy pple Watchát viseli. Gyorsan arra kérte az órát, hogy hívja a 911-et, ami segített megmenteni aznapi életét, hiszen csak öt perc kellett, mire a tűzoltók odaértek.

Forrás: WMUR

Nem létező 11”-es iPadhez árul tokot a Target

Target leaked the new iPad to me, when I tried to buy this case it errored and said “This item can’t be sold until 4/06” and an employee told me that item shouldn’t have been on the floor yet from r/ipad

A márciusra várható Apple esemény előkészületei között egy Speck tok bukkant fel a Target polcain, mely az új, 11 hüvelykes iPad modellel kompatibilis. A pletykák szerint pont ilyen méretű iPad (is) érkezhet a vállalat kínálatába.

A Speck Balance Folio sorozatának egyik változatát ábrázoló képet kedden tették közzé a Redditen. Az új iPad mellett a tok a 2020-as, 10,9”-es kijelzős, iPad Pro stílusú iPad Airrel, valamint a 2020-as 11 hüvelykes iPad Próval lehet még kompatibilis.

Viszont a dobozról egyértelműen leolvasható a 2021-es iPad megnevezés, nem pedig iPad Pro van odaírva, amely utóbbi évek során az egyetlen Apple tablet volt, amely hivatalos 11 hüvelykes mérettel rendelkezett.

Forrás: Reddit

Két új Apple Siliconos MacBook tömeggyártása is megindulhat

Ming-Chi Kuo szerint az Apple újratervezett, 14 és 16”-es, Apple Silicon chippel működő MacBook Pro modelleket tervez kiadni 2021 második felében. A Nikkei Asia jelentése pedig alá is támasztotta a felvetéseket.

Az Apple csökkenő iPhone 12 alkatrész megrendeléseire összpontosító feljegyzésben röviden megjegyezték, hogy az Apple májusról vagy júniusról az év második felére tolta két új MacBook sorozatgyártását. A jelentés a notebookokat “MacBooks” néven említi, de a hírek jó eséllyel MacBook Pro modellekre vonatkoznak.

Forrás: MacRumors

Az iPhone SE vetélytársát mutathatja be a Samsung

A Samsung várhatóan egy megfizethető Galaxy okostelefon-szériát mutat be 2021-es második Unpacked eseményén, amelyet jelenleg március 17-re terveznek, isméte a YouTube-on keresztül.

A vállalat már szétküldte a meghívókat a jövő szerdai eseményre, mely most az Awsome jelzőt kapta, ahol jó eséllyel A-szériás készülékek érkezhetnek.

Forrás: Samsung                   

Most akkor mégis elkaszálják a mini iPhone-vonalat?

Az Apple a decemberi terveihez képest mintegy 20%-kal csökkenti az összes iPhone megrendelését. A Nikkei Asia szerint az iPhone 12 mini rendeléséből vettek vissza a legjobban. A korábbi jelentésekkel összhangban a mostani infó alátámasztja, hogy az 12 mini iránti kereslet jóval alacsonyabb volt, mint az Apple eredetileg várta.

A riport azt állítja, hogy az Apple 2021 első felére kezdetben 96 millió iPhone alkatrész beszerzését tűzte ki célul, biztosítva ezzel a teljes iPhone 12 felhozatal gyártását és az olyan régebbi modellek ellátását, mint az iPhone 11 és az iPhone SE. Na, ezt most visszavették 75 millió darabra, bár ez még így is több, mint tavaly ilyenkor.

Forrás: Nikkei Asia

A Disney+-nak már 100 milliónál is több előfizetője van

Forrás: Disney

A Disney+ előfizetőinek száma meghaladta a 100 millió főt globálisan – jelentette be a Disney a részvényesek közgyűlésén. A streaming szolgáltatás ötmillió előfizetőre tett szert február közepe óta, amikor utoljára osztottak meg hasonló információkat.

A Disney évente több mint 100 új tartalom elkészítését tűzte ki célul a Disney Animation, Disney Live Action, Marvel, Star Wars és National Geographic szolgáltatásaiban.

A Disney+ az indulás után 16 hónappal elérte a 100 millió előfizetős mérföldkövet, ezzel túlszárnyalva a vállalat által kitűzött eredeti célt. A szolgáltatás elindításakor a Disney azt mondta, hogy 2024-ig 60-90 millió előfizetőt remél, amit már 2020 vége előtt teljesült is.

Forrás: Disney

Új firmware verzió érkezett az AirPods Maxhoz

Az Apple kiadta az új 3C39 firmware-t az AirPods Max fejhalgatóhoz. Ez a második verzió az eszköz decemberi bevezetése óta. Az új 3C39 firmware a 3C16 firmware-t váltja, amely az ‌AirPods Max‌on helyből elérhető volt.

Az Apple nem közölt részleteket az új firmware-frissítés tartalmáról, ezért nem tudni, milyen hibajavításokat vagy fejlesztéseket kínálhat az új verzió. Az AirPods Max‌ akkumulátor-élettartamával akadta problémák, ezért lehetséges, hogy a mostani frissítés megoldja ezt a hibát.

A OnePlus is beszáll a kamerák versenyébe

A OnePlus 9 sorozat bemutatása március 23-án várható, a kínai gyártó pedig további részleteket is nyilvánosságra hozott a telefonokkal kapcsolatban. A OnePlus elárulta, hogy legalább az egyik telefon (feltehetőleg a Pro) 50 MP-es ultraszéles kamerával lesz felszerelve.

Pete Lau a Twitteren megerősítette, hogy a OnePlus 9 széria 50 MP-es IMX766 ultraszéles kamerával érkezik. Egy utólagos tweetben hozzátette, hogy ez az ultraszéles kamera torzításmentes felvételeket is készít. Feltehetően ez a szabad formájú lencsetechnológiának köszönhető.

Lau két ultraszéles képet tett közzé, az egyiken egy hagyományos, a másikon pedig a OnePlus 9 sorozaú pillanatfelvétele látható.

Torzabb kép – nem tudni mivel fotózva
Élesebb kép – az új OnePlusszal fotózva

Forrás: Twitter

Borítókép: Samsung

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó