IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az adatvédelem és biztonság lehet a WWDC fő témája

A régóta pletykált M1 MacBook modellek és a szokásos szoftverfrissítések mellett a Wedbush befektetési bank arra számít, hogy az adatok védelme és a biztonság lesz a központi téma az Apple 21. WWDC főelőadásán.

Az AppleInsider által látott, befektetőknek szóló jegyzetben Daniel Ives, a Wedbush elemzője részletezte előrejelzéseit az Apple fejlesztői konferenciájának június 7-i, hétfői Keynote-jával kapcsolatban. Az elemző egy sor aktuális pletykára és jelentésre támaszkodott, hogy kiegészítse jóslatait.

Forrás: AppleInsider

Ives szerint például a közelgő iOS 15 frissítés új adatvédelmi funkciókat, a zárolási képernyő és az értesítési központ módosításait, valamint az iMessage új funkcióit tartalmazza majd. Hozzátette, hogy a WWDC egyik központi témája az adatvédelem és a biztonság lesz, ami az Apple-t még inkább szembe állítja az olyan adatgyűjtő cégekkel, például a Facebookkal.

Természetesen Ives a szokásos frissítések sorát is megjósolja a macOS, tvOS és watchOS számára.

Emellett az elemző úgy véli, hogy az Apple néhány hardveres meglepetést is akadhat a Keynote során – főként a Mac szegmensben. Arra számít, hogy az Apple egy új 14 hüvelykes MacBook Prót és egy 16 hüvelykes MacBook Prót jelent be M1 lapkával. Egyik pletyka sem új, más, még januárból származó jelentések is ugyanerre utalnak.

Ives úgy véli továbbá, hogy az Apple el fog ejteni néhány utalást a közelgő kiterjesztett valóság lehetőségekről vagy más kezdeményezésekről is. Az elemző továbbra is úgy véli, hogy az Apple 2022-ben jelenti be az Apple Glasst, 2024-ben pedig az Apple Cart.

Az “iPhone 13” kapcsán Ives úgy véli, hogy a következő generációs készülék valószínűleg szeptember harmadik hetében fog megjelenni, de a jelenlegi termékmodell finomítások alapján akár október elejére is tolódhat.

Szerinte az ellátási lánc forrásai azt jelzik, hogy az iPhone szuperciklus folytatódik. A jelenlegi iPhone 13 gyártási volumenére vonatkozó számok az Apple ellátási láncából 90 és 100 millió között mozognak. Összehasonlítva a 2020-ban ilyenkor mért iPhone 12-es adatokkal, ez 20%-os növekedést jelenthet éves szinten.

Forrás: AppleInsider

Borítókép: Apple

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó