IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Nehezebbé teszi a nem kívánatos nyomon követést az AirTag legújabb frissítése

A CNET szerint az Apple egy olyan AirTag-szoftverfrissítést adott ki, amely megnehezíti az emberek számára, hogy titkos nyomkövetésre használják őket. A The Verge-nek küldött nyilatkozat szerint az Apple egy Android-felhasználóknak szánt alkalmazáson is dolgozik, amely lehetővé teszi a potenciálisan nem kívánt nyomkövetők felismerését.

Az AirTag az év elején jelent meg az Apple megoldásaként, amely segít az embereknek a mindennapi tárgyak nyomon követésében. Az Apple a promók során olyan embereket mutat be, akik megtalálják elveszett kulcsaikat vagy táskáikat, amelyekre a nyomkövetőket erősítették. 

Voltak azonban aggályok, hogy az apró eszközöket arra használják, hogy titokban, a tudtuk nélkül kövessék az embereket, és az AirTag megjelenése óta számos olyan jelentés látott napvilágot, amely szerint néhány finomításra volt szükség ahhoz, hogy az eszközök mindenki biztonságosan használhatók legyenek.

Forrás: 9to5Mac

A frissítés előtt, ha az AirTagek távol voltak a tulajdonosuktól, három nap után csipogni kezdtek, ha érzékelték, hogy az illető mozog. Ha a legújabb verzióra frissítettedd az iPhone-od volt, akkor már korábban is kaphattál egy “AirTag Found Moving With You” értesítést – de azok, akik nem frissítettek és az androidos felhasználók a csipogásig nem voltak ilyen szerencsések. 

Az Apple most frissíti az AirTageket, hogy valamikor az elválástól számított nyolc és 24 óra között csengessenek, jelentősen csökkentve ezzel azt az időt, amíg egy AirTag rejtve maradhat bárki elől. (Az Apple nem válaszolt a megkeresésre, hogy milyen időintervallumot adott meg).

Az Apple szerint az Android-alkalmazás “még ebben az évben” érkezik, és képes lesz mind az AirTageket, mind a többi Find My Networkön megtalálható eszközt, például a Chipolo nyomkövetőt érzékelni.

Nyolc-24 óra még mindig hosszú idő, ha valaki tudta nélkül követhető, de jó látni, hogy az Apple legalább elkezd foglalkozni az emberek néhány aggodalmával. A frissítés ma jelenik meg, és a CNET szerint automatikusan meg kell történnie, amikor az AirTag egy iPhone közelébe kerül, hasonlóan ahhoz, ahogyan az AirPods csendben kapja a frissítéseket.

Forrás: 9to5Mac

Ha mégis szeretnéd leellenőrizni az AirTag firmware verzióját, akkor kicsit turkálnod kell. A Lokátor alkalmazásban az Elemek lapon válaszd ki az AirTaget és koppints a nevére. Ennek hatására láthatóvá válik az AirTag sorozatszáma és firmware-verziója.

Az új szoftver az 1A276d verziószámú build és az 1.0.276 firmware verzió. Az AirTageket a bevezetéskor az 1.0.225-ös firmware-verzióval szállították.

Forrás: CNET

Borítókép: The Verge

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó