IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az androidos felhasználók körében is egyre nagyobb az érdeklődés az iPhone 12 iránt

A SellCell többezer androidos felhasználót kérdezett meg iPhone-ra váltási hajlandóságukról.

Ha a rideg statisztikákat nézzük, akkor az eladott iPhone-ok kb. 35%-át az újabb funkciók miatti készülékváltás adja. És nem elhanyagolható tény, hogy az iPhone 12 lesz az első 5G-s okostelefon a vállalat kínálatában.

A válaszadók 33%-a helyből választana iPhone 12-t, mint a következő készüléket, még akkor is, ha az 5G, LiDAR szkenner és OLED kijelző hármasa mellett egy csomó olyan funkció „hiányzik” az iPhone-okból, ami az androidos készülékekben simán benne van: magasabb képernyőfrissítési ráta, képernyőbe integrált ujjlenyomat-olvasó, stb.

Androidos felhasználók iPhone 12-re váltási hajlandósága – Forrás: SellCell

A válaszadók 56%-a azért választana új készüléknek iPhone 12-t, mert az iPhone-ok szoftveres támogatottsága jóval meghaladja az androidos készülékekét. Az átlagos OS support időtartama Android esetében 2 év, míg az Apple még jövőre is támogatni fogja a 2015-ös iPhone 6S-t is.

Majd 49% számára fontos az adatvédelem is, amiben egyértelműen jobban teljesít az Apple, így ezért is választanának iPhone 12-t.

Mondjuk ez a két ok inkább iOS függő, mint sem az iPhone 12 sajátossága, viszont a kompakt méret már egyértelműen a készülékhez kapcsolódik, főleg a „mini” kivitelhez. Amire nagy úgy tűnik, hogy a tepsi androidos telefonok korában igen is van kereslet.

A váltás fő okai – Forrás: SellCell

Ez után nem is meglepő, hogy a válaszadók 48 százaléka mondta, hogy frissítéskor iPhone 12 „mini” készüléket vásárolna. Az ár kulcsfontosságú tényező a 2000 megkérdezett androidos okostelefon-tulajdonos harmada számára. Az iPhone 12-es szériából pedig már akár 649 dollárért is vásárolhatunk. Ez pedig igen csak vonzó lehet, tekintve, hogy az Egyesült Államokban még a nem annyira csúcsminőséget képviselő Google Pixel 5 is 699 dollárba kerül.

És persze azért még ott az a 24,7% is, akik az iPhone 12 más specifikációi miatt váltanának.

Nálad mi a fő motiváló erő?

Borítókép: PhoneArena

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó