IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az Apple App Store jutalékcsökkentése szinte minden fejlesztőnek segít

Az almás cég App Store jutalékának csökkentése a fejlesztők csaknem 98%-ára vonatkozik, így csak tényleg a nagy halaknak kell megfizetnie a teljes hozzájárulást.

Az első adatok szerint az Apple új App Store programja, amely 15% -ra csökkenti az alkalmazáson belüli vásárlások utáni jutalék mértékét, az iPhone, iPad és Mac alkalmazások fejlesztőinek túlnyomó többségére vonatkozik.

Az AppFigures elemző cég szerint a program az App Store-ban pénzt kereső fejlesztők több mint 98%-ára vonatkozik. A számok alapján a webhely megjegyzi, hogy az Apple piacán jelenleg található kétmillió alkalmazásból mintegy 376 000 fizetős letöltés, előfizetéssel történő bevételszerzés vagy valamilyen alkalmazáson belüli vásárlás.

Az App Store békésebb hely lett a kisvállalkozásoknak – Forrás: AppleInsider

Ez a 376 000 alkalmazás körülbelül 124 500 fejlesztőhöz tartozik. Ezek közül az AppFigures alkalmazás-intelligencia platformjai szerint 2% alatt van azok száma, akik több mint 1 000 000 dollárt kerestek 2019-ben.

Ez azt jelenti, hogy azoknak a fejlesztőknek a nagyjából 98% -a, akik pénzt tudnak keresni az App Store-ban, jogosultak a 2021-ben megnyíló programra, amely által több bevétel maradhat a zsebükben.
Ariel Michaeli, AppFigures

A küszöböt meghaladó fejlesztők közül a legtöbb olyan név, amely nem okoz nagy meglepetést. Köztük a Google, a Tinder, a Bumble, a Disney, a Dropbox, a LinkedIn és egy sor játékcég. Valójában a játékfejlesztők az “egymillió dolláros klub” több mint felét tették ki.

A program tehát a fejlesztők túlnyomó többségére vonatkozik. Ennek ellenére valószínűleg nem lesz jelentős hatása az alkalmazás-áruház bevételeire, mert a vállalatok viszonylag kis része járul hozzá az App Store teljes profitjához. Ráadásul az Apple elhallgattathatja vele a Facebookot is.

Ez a lépés valóban pozitív Apple számára is. Egyetlen mozdulattal Apple-nek sikerült az ökoszisztéma szinte minden fejlesztőjét boldoggá tennie, potenciálisan kivédeni a monopóliumellenes perek sorát, és ösztönözni a fejlesztőket arra, hogy az Apple-nél maradjanak.
Ariel Michaeli, AppFigures

A jutalékot csökkentő App Store Small Business program 2021 januárjában kezdődik, és érthető módon a fejlesztők már alig várják. Az Apple decemberben tervez majd egy hosszabb tájékoztatót tartani arról, hogyan is kell ezt elképzelni majd a gyakorlatban.

Szerintetek mit lép erre a Facebook?

Forrás: AppFigures

Borító: Apple Insider

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó