IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az Apple Digial Legacy programjában örökül hagyhatod digitális lenyomatod

Az iOS 15-tel az Apple bevezet egy új Digitális Hagyaték programot, amely a halálod esetén az Apple ID-fiókodhoz és személyes adataihoz való hozzáférést tesz lehetővé a hagyatéki kapcsolattartóként megjelölt személyek számára.

Ez a funkció jelenleg nem tűnik élesnek, de az Apple leírása alapján úgy tűnik, hogy a halálod után a barátaid vagy családtagjaid hozzáférhetnek a fotóidhoz és más fontos adataidhoz. Ez egy fontos újdonság az iOS-ben, mert jelenleg, ha valaki zárolt iPhone-nal, iPaddel vagy Mackel huny el, akkor nehéz, ha nem lehetetlen hozzáférni a készülékhez, még akkor is, ha nálunk van a halotti bizonyítványa.

A Digital Legacy lehetővé teszi, hogy a szeretteid kezeljék az adataidat, hogy hozzáférhessenek a kulcsfontosságú fiókokhoz és személyes tárgyakhoz, például a fényképekhez, amelyek egyébként elvesznének.

A digitális adatok halál utáni kezelése olyasmi, amit az Apple eddig nem valósíott meg, és mivel már borzalmasan sok adatot tárolunk online, ez egyre fontosabb témává válik. Az olyan közösségi hálózatok, mint a Twitter és a Facebook rendelkeznek olyan eszközökkel, amelyekkel beállíthatók a fiókot archiváló örökös kapcsolatok, a Google pedig alkalmaz egy inaktív fiókkezelőt, amely egy meghatározott idő után átadja a fiók feletti ellenőrzést egy kijelölt személynek.

A Digital Legacy program keretein belül az Apple is lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy Account Recovery Contacts (Fiók-helyreállítási kapcsolatok) beállítását. Az Account Recovery Contactként beállított személyek segíthetnek visszaszerezni az Apple ID-hoz való hozzáférést, ha elfelejtenéd a jelszavad még éltedben.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó