IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Harmadik féltől származó eszközökre is érkezik a Siri

Az Apple a bejelentette, hogy a HomeKit tartozékgyártók az év későbbi szakaszától kezdve integrálhatják a Siri hangvezérlést a termékeikbe. A hangasszisztens egy HomePodon keresztül fog irányítani, ha az eszközök csatlakoznak a hálózathoz.

Az Apple nem adott ki átfogó listát azokról az eszközökről és márkákról, amelyek támogatni fogják a Sirit. A vállalat a WWDC előadásán egy Ecobee termosztáton demózta azt. Azt is bejelentette, hogy a Matter – egy új interoperabilitási szabvány, amelyben olyan nagy szereplők, mint az Amazon, a Google és a Samsung is részt vesznek – támogatása az iOS 15-tel együtt érkezik.

Forrás: Apple

Az Apple számos kisebb okosotthon funkciót is felfedett. Az otthoni kulcsok, amelyek lehetővé teszik az ajtók távoli zárását és nyitását iPhone vagy Apple Watch használatával a Wallet alkalmazásba érkeznek, akárcsak a munkahelyi és a szállodai kulcsok.

A HomePod mini még idén támogatni fogja a veszteségmentes hangzást az Apple Musicban, és képes lesz az Apple TV 4K hangszórójaként is funkcionálni (akárcsak a megszűnt nagy méretű HomePod). Az Apple azt is bejelentette, hogy a HomePod mini még ebben a hónapban több országba – köztük Ausztriába, Írországba és Új-Zélandra -, valamint az év végéig Olaszországba is eljut.

A HomePodok támogatni fogja az Apple TV parancsokat is (így megkérheted Sirit, hogy játsszon le műsorokat), és a SharePlay is működik majd az Apple TV-vel, ami lehetővé teszi, hogy FaceTime-on keresztül szinkronban nézz műsorokat a barátaiddal.

Forrás: AppleInsider

Ha már az Apple TV-nél tartunk, a tvOS tartalmaz majd egy „Share with You” opció, ahol a barátok szöveges üzeneteken keresztül oszthatnak meg műsorokat egymással. Egy másik új lehetőség, a „For All Of You” arra szolgál, hogy a családok könnyebben találjanak együtt nézhető műsorokat – a program olyan javaslatokat fog összeállítani, amelyek minden felhasználó nézési előzményeit kombinálják.

Az Apple Watch pedig mostantól támogatja a HomePod Intercom funkcióját, amely lehetővé teszi a HomeKit-kompatibilis ajtócsengőkkel való beszélgetést és a csomagérzékelés. A közelben lévő HomeKit-kiegészítőket kameranézetben is vezérelheted majd az órádról.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó