IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az Apple Force Touch érzékelőket adhat a MacBook Pro Touch Barhoz

Az Apple Force Touch érzékelőket tenne a MacBook Pro OLED érintkezősávjába, ha a vállalat új szabadalmi bejelentését sikerül megvalósítani.

Az eredeti, első Apple Watch volt az első olyan eszköz, amely Force Touch funkcióval rendelkezett, ami képes az extra nyomást érzékelni. Amikor a felhasználók határozottan megnyomták a kijelzőt, kontextustól függően további tartalmakhoz és vezérlőkhöz férhettek hozzá.

2015-ben az Apple 3D touch formájában hozzáadta a haptikus visszacsatolás technológiáját az iPhone 6s-hez, amely „Peek és Pop” gesztusokat tartalmazott, és ugyanebben az évben a Force Touch érzékelő is megérkezett a MacBook Pro trackpadjére.

Így nézne ki az új Touch Bar – Forrás: Patently Apple

Az Apple a watchOS 7 megjelenésével elvetette a Watch Force Touch támogatását, és a ‌‌3D Touch‌‌ ugyanígy járt az ‌iPhone-okon is, amikor azt a Haptic Touch váltotta az XR és az azt követő modellekben.

Azonban egy, az Amerikai Szabadalmi és Védjegy Iroda által közzétett új dokumentum szerint a Force Touch a jövőben kibővített szerepet tölthet be a Maceken, egy új nyomásérzékeny Touch Bar kifejlesztésével. A szabadalom nem tartalmaz több részletet, de vizuális példákat kínál arra vonatkozóan, hogyan valósítanák meg az érzékelő technológiát egy MacBook Touch Barján, az érintésérzékeny OLED szalagot körülvevő Force Touch áramkörök segítségével.

A MacBook Pro érintősávját 2016 októberében mutatták be, a bekapcsológombba integrált Touch ID érzékelővel együtt. A vezérlőcsík azóta a legtöbb MacBook Pro modelben helyettesíti a funkciógombok felső sorát, de hasznossága továbbra is megosztja a véleményt.

Érdekes az újítás, vagy itt az ideje, hogy az Apple visszahozza a funkciógombokat?

Forrás és borító: MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó