IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az Apple Fotók a jövőben arc- és testbeszéd alapján ismerheti fel az embereket

Az iPhone natív fotós alkalmazása még okosabb lesz, és könnyebben fogja tudni azonosítani a képen szereplő embereket.

Elöljáróban annyit meg kell említenem, hogy fura vagyok, néhány esetben a Google programokat előnyben részesítem az Apple natív alkalmazásai helyett. Így van ez nálam az e-mail klienssel, a térképpel és a Google Fotókkal is, amit ha csak nem a képek szerkesztéséről van szó, szívesebben használok, mint a gyári appot. Egyszerűen több funkció van benne, és szerintem jobban is működik. Egyik dolog, amiben véleményem szerint a Google alkalmazása erősebb, az az arcfelismerés és címkézés, de ez már nem biztos, hogy sokáig lesz így.

Az Apple Photos alkalmazás ugyanis javíthatja a tárgyazonosító funkcióját azáltal, hogy nemcsak az arcfelismerést használja, hanem azonosítani fogja az emberek testbeszédé és tipikus pózait is.

Az Apple új szabadalma – Forrás: AppleInsider

Az arcfelismerés bevezetése óta az Apple azt kutatja, hogyan lehetne javítani az emberek azonosításának képességén. Bármennyire is intelligens és hasznos az „Arcok” funkció, könnyen összekeveri az embereket, ezért az Apple további eszközöket szeretne bevetni, például a testbeszédet.

“Az emberek felismerése arc- és testjelek kombinálásával” egy újonnan bemutatott szabadalom:

A kamerás mobileszközök elterjedésével a felhasználók számos fényképet készíthetnek tetszőleges számú emberről és tárgyról, sokféleképpen és különböző földrajzi helyeken. A képek kategorizálása és rendezése azonban kihívást jelenthet. Leggyakrabban az arcfelismerést használják az emberek azonosítására a képeken, de az arcfelismerés meghiúsulhat például rossz minőségű kép vagy póz esetén.
Apple

Tehát lényegében szerintük a mi hibánk is, hogy a fotóink megnehezítik az arcfelismerést. Az Apple által javasolt megoldás az, hogy létrehozzon egy úgynevezett “egyveleget” az ember jellemzőiről.

Nemcsak az arc jellemzőin, hanem az emberek testével kapcsolatos további jellemzőkön is alapszik az új módszer. Ezek a jellemzők például az alak, a textúra, a póz és egyebek. A tulajdonságokat azonban nem kezeljük egyformán. Például a törzs jellemzői kevésbé lesznek relevánsak, hiszen mindig másfajta ruhában van az ember.
Apple

Szerintetek melyik a legjobb fotós alkalmazás?

Forrás: AppleInsider
Borító: LifeWire

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó