IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Örök álomra szunnyadt a Google Play Zenék

Kijöttek a nagy streaming-szolgáltatók évi listái, közben pedig a Google megszűntette a Play Zenék alkalmazást.

Több mint egy éve tudjuk már, hogy meg fog szűnni a Google Play Zene, érdeklődés hiányában. Azt, hogy ez pontosan mikor fog bekövetkezni nem tudtuk, de most a Google október végén leállította a GPZ alkalmazást az Androidon és az interneten, ezzel ütve az utolsó szöget az alkalmazás koporsójába.

Ha megnyitjuk az Android felületünket, egy fehér, Play Music logóval ellátott képernyő fog fogadni, amely innentől a YouTube Music égisze alatt működik tovább. A félkövér szöveg jelzi, hogy a GPZ már nem érhető el, de az egész könyvtárat áttehetjük az YTM-ba. Két gomb található alatta, az egyik az átviteli folyamat elindítására jó, a másik pedig az adatok kezeléséhez. Ez utóbbi a Play Zene webhelyére vezet, ahol letölthetjük és törölhetjük a teljes könyvtárat, és az ajánlási előzményeket. Ha végeztünk, az alkalmazás widgete magától eltűnik a kezdőképernyőről.

Google Play Musicból YouTube Music – Forrás: TechInsider

A music.google.com webkliens is eltűnt. Csak ugyanazokat a lehetőségeket kínálja, amelyeket fentebb írtunk. Személy szerint én egyetlen egy emberről sem tudtam a környezetemben, aki használta volna az alkalmazást, így nem hiszem, hogy sokan fognak megrökönyödni a hírtől.

A Google Play Zenéken kívül úgyis rengeteg lehetőségünk. A nagy streaming-szolgáltatók ráadásul pont most hozták ki az évi listáikat. Az Apple Music Top 100-as playlisteket tett közre az országokban legnépszerűbb zenékből, a YouTube Musicra is megérkeztek a toplisták a felhasználók által legtöbbet hallgatott művekből, a Spotifyon pedig az utánozhatatlan prémium statisztikák is kijöttek, ami még azt is megmutatja, összesen hány percet hallgattunk zenét.

Ti ismertetek bárkit is, aki használta?

Forrás és borító: AndroidAuthority

Kapcsolódó cikkeink

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Google: az Apple visszatartja a fejlődést

Anikó

Végre használható lesz a Gmail iOS-es widgete

Anikó