IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az Apple saját Zene alkalmazása gyilkolja az iPhone-ok aksiját

Egyre több felhasználótól érkezik visszajelzés, mi szerint az Apple natív Zene alkalmazása technikailag legyilkolja a készülékek akksiját iOS 13.5.1 alatt.

Az alábbi Facebook bejegyzéshez hasonló panaszok tömkelege lepte el az internetes fórumokat és csoportokat szerte a világon. Valamilyen technikai hiba folytán az Apple beépített Zene alkalmazása akár használatban van, akár nem, irdatlanul elkezdte leszívni egyes iOS 13.5.1-et futtató készülékek akkumulátorát.

Forrás: Apple iPhone X szériák & 11 / 11 Pro – Magyar felhasználók fóruma

A hiba forrása egyelőre teljesen ismeretlen, nem is minden felhasználónál és nem is minden alkalommal jelentkezik. Van, akinek a hard reset megoldotta a problémát és van akinek még az újratelepítés sem.

Ha számodra is gyanús a telefonod teljesítménye és a legfrissebb 13.5.1-es rendszert futtatod, akkor érdemes szétnézned a Beállítások > Akkumulátor fül alatt, itt nagyon szépen lebontva láthatod napi és másfél heti szinten mit alkotott a készüléked és hogyan használják a különböző alkalmazások az erőforrásaid.

Az Apple-től egyelőre nem érkezett kommentár a panaszos hangokra, de nem csodálkoznék, ha hamarosan befigyelne még egy update, mielőtt iOS 14-re váltanánk. Egységes megoldás hiányában a hivatalos állásfoglalásig pedig türelem, lehet próbálkozni házi praktikákkal, hátha valamelyik trükk bejön.

[yop_poll id=”6″]

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó