IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Nem lesz többé Samsung töltő a dobozokban?

Azt csiripelik a madarak, hogy a koreai elektronikai nagykutya, 2021-ben talán már nem csomagol töltőt és egyéb kiegészítőket újonnan értékesített készülékeihez.

Pontosabban bennfentes informátorokra hivatkozva, a szintén koreai ETNews közölte a hírt. Szerintük a Samsung próbálja összehozni a kellemeset a hasznossal és 2021-ben talán már csak a készülékünk fog lapulni a dobozban. Így spórolva a plusz költségeken és persze így kevesebbet is szennyezzük egyetlen bolygónkat. Talán ezzel mindenki nyer. De azért biztosan akad majd, aki nem fogja díjazni a döntést..

Az indok, a már standardosított USB-C végződésű töltők térhódítása. Pontosabban az, hogy ezek az USB-C töltők már több generációt is megéltek, és sorra ugyanazokat a kiegészítőket kapjuk telefonjainkhoz. Viszont, ha esetleg csúcskészüléket vásárolsz, és a normál töltőn túli gyorsaságot szeretnél, akkor többségében már amúgy is külön kell megvásárolnod. Pont ahogy azt az S20 Ultránál is tette a cég. Ha szeretnél erősebb, 40 wattos töltőegységet, csak rajtad áll, neked megéri-e a befektetés.

Azért azt hozzá kell tenni, hogy nincs ezzel egyedül a Samsung. A nagy rivális Apple ugyanezen az elven tervezi szintén kihagyni készülékeik dobozaiból az egyes kiegészítőket. Nagyon remélem a két mogul cég példáját sok másik kisebb is követni fogja, már ha tényleg rálépnek a “zöldebb” útra.

Forrás: terrywhite

Azonban persze ezek még inkább csak találgatások, nem betonbiztos információk a Samsung hivatalos bejelentése még várat magára. Az is megeshet, hogy “kacsa” az egész hír, és nem is tervez még csak hasonlót sem a dél-koreai cég. Én azért örülnék neki ha kicsit környezetbarátabbak lennénk, hisz mindenkinek lapul legalább egy régi töltő valahol a “kábeles” dobozban. És ha netalántán új felhasználó vagy, ez az egész nem azt jelenti, hogy akkor nem is lesz megvásárolható.

Borító: Samsung
Forrás: phoneArena

Szerinted helyes lépés lenne “zöldebb” útra terelni a dolgokat? Vagy ragaszkodsz az új töltőhöz minden alkalommal?

Kapcsolódó cikkeink

A Samsung ismét az Apple új készülékén élcelődik

Anikó

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Lesz valaha összehajtható iPhone?

Anikó