IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Az Apple TV+ leszerződtette Robert Downey Jr.-t

Vasember és Sherlock az Apple TV-n kezdhet új kalandokba.

Robert Downey Jr. nem csupán egy fantasztikus színész, de 2010 óta saját produkciós irodája is van feleségével, Susan Downey-val. Az Apple pedig felkérte őket, hogy készítsenek egy új sorozatot az TV streamszolgáltatásukhoz.

A sorozat Michael Lista írásán alapul, ami a Toronto Life oldalán jelent meg, és a „The Sting” címet kapta.  A sztori egy kanadai detektívről szól, aki elővesz egy rég megoldatlan ügyet, hogy kicsikarjon egy vallomást, és megmentse a napot. A dolgok azonban hirtelen izgalmassá és fordulatossá válnak, amikor a nyomozó egyik húzása rosszul sül el.

Még az is elképzelhető, hogy Downey Jr. is szerepet kap benne, ami az első TV műsor szereplése lenne az elmúlt 20 évben, hisz azóta csak filmekben láthattuk a színészt. Felesége, Susan azonban marad a kamerák mögött, hiszen ő hivatalosan gyártásvezető. Az ő filmjei például A Másik Én (2007), Gothika (2003) és a Viasztestek (2005).

Szépek, sikeresek és megállíthatatlanok – Forrás: Team Downey

A Team Downey-ra keresztelt produkciós iroda rendezi jelenleg az HBO-n futó Perry Masont is, aminek éppen most rendelték meg a második évadát. A Netflixnek is dolgozni fognak: a Sweet Tooth nevű sorozatot rendezik majd.

A sztorit író Michael Lista társproducer lesz, Adam Perlman, aki a Milliárdok nyomában, A férjem védelmében és a Híradósok sztoriját írta, itt is írói szerepet, valamint gyártásvezetői feladatokat kap.

Úgy tűnik, az Apple nagy babérokra tör a streaming szolgáltatások terén, ugyanis nemrég kötött szerződést Leonardo di Caprio Appian Ways Production irodával is, akik A visszatérőt, A Wolf Street farkasát és a Viharszigetet is gyártották.

Az Apple ugyan nem árulta el, hogy pontosan hány előfizetője van az Apple TV+ szolgáltatásuknak, de annyit elhintettek az idei WWDC-n, hogy egy milliárd kijelzőn futnak a műsoraik. Legutóbbi megállapodásuk értelmében például az American Airlines is ingyenesen elérhetővé teszi járatain pár eredeti alkotásukat.

Neked van Apple TV+ előfizetésed? Mik a kedvenc eredeti műsoraid?

Forrás: AppleInsider
Borító: Team Downey