IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Kiszivárgott a PS5 ára?

A Sony már bemutatta a konzol külsejét, most úgy tűnik, az ára is kiderült.

A japán gyártó még júniusban mutatta be pontosan, hogy néz ki legújabb játékkonzoljuk, de azt nem árulta el, hogy mikor jelenik meg pontosan, vagy hogy mennyibe fog kerülni.

A francia Carrefour azonban lehetséges, hogy lelőtte a poént. Már ami az árat illeti, mert egy rövid időre felkerült a weboldalukra a PS5 Standard Edition és a Digital Edition. Az előbbi 499 euróra lett árazva, az utóbbi pedig 399 euróra. A termékeket már leszedték, de a gamerek természetesen lementették a képernyőfotókat.

Véletlen felkerültek az árak a Carrefour oldalára – Forrás: SportBible

Mivel nem a Sony tette ki, ezért nem nevezhetjük hivatalosnak az információt, de meg lennénk lepve, ha az egyik legnagyobb francia üzlethálózat téves árakkal rendelkezne. A legnagyobb esélye annak van, hogy a Sony megadta az adatokat a legnagyobb partnereknek, hogy felkészüljenek az azonnali indulásra. Ilyenkor az szokott lenni a feltétellel, hogy csak a bejelentés után publikálhatják. Valaki véletlenül nyomhatott volna a publikálásra? Ezt erősíti meg, hogy nagyjából ezekre a számokra számítottunk az elmúlt évek modelljeinek árazása alapján.

Azt, hogy a Sony mikor fogja végre hivatalosan is megerősíteni az árat és a piacra dobás dátumát még nem tudja senki, de a TechRadar szerint elképzelhető, hogy a Sony augusztus végén fogja megerősíteni a pletykákat a State of Play rendezvényen.

A nagy rivális Microsoft sem publikált még semmilyen adatot arról, hogy az új Xbox Series X mennyibe fog kerülni, de akár 100-150 dollárral is olcsóbb lehet, mint a japán mostohatestvér.

Amikor még év elején kérdezték a Sony Interactive Entertainment elnökét, Jim Ryant az árakról, annyit mondott, hogy ár-érték arányban kiváló lesz. Szerinte ugyanis nem arra kell törekedniük, hogy a legolcsóbbak legyenek, hanem hogy sok kiváló exkluzív játékot tudjanak nyújtani, sok legyen a tartalom az áruházukban, és azokat kedvező akciókkal tudják kínálni.

Neked melyik konzol mozgatja meg jobban a fantáziád, a PS5 vagy az Xbox Series X?

Forrás: SportBible
Borító: TheVerge

Kapcsolódó cikkeink

Ikonikus Sony PS játékok bukkanhatnak fel az App Store-ban

Anikó

Előrendelhető a Sony Xperia 10 III

Foltin

Megszűnik a PlayStation 3, a PSP és a Vita online boltja

Foltin